Arsenal Women v Birmingham City Women - FA WSL Continental Tyres Cup Quarter-Final

Han er kvinnelagets nye hovedtrener

Marc Skinner (38) erstatter Casey Stoney som kvinnelagets nye hovedtrener.

Publisert Sist oppdatert

Den engelske 38-åringen trente kvinnelaget til Birmingham i WSL fra 2016 til 2019. Han kommer til Manchester United fra amerikanske Orlando Pride.

Skinner har signert en toårskontrakt med opsjon på et tredje.

– Jeg er stolt, og gleder meg til å være hovedtrener for Manchester United. Jeg ser fram til å jobbe tett med teamet og den talentfulle spillergruppen, sier Skinner i pressemeldingen.

– Jeg ønsker at vi skal lykkes sammen, og målet vårt er å gi fansen et lag de kan være stolte av.

Murtough: – En strålende trener

Det er imidlertid ingen enkel oppgave Skinner går til. Suksesstreneren Casey Stoney sa opp etter forrige sesong og skal ifølge rapportene ha vært skuffet over at satsningen på kvinnelaget ikke ble som lovet.

Flere medier meldte at dårlige treningsforhold var en del av grunnen til at 38-åringen som nå trener San Diego trakk seg.

I sommer har en rekke spillere forlatt klubben, blant andre Christen Press, Tobin Heath og Lauren James. Inn har blant andre norske Vilde Bøe Risa kommet.

– Mark en trener som har gode resultater å vise til i WSL, og vi er godt fornøyde med at han slutter seg til klubben. Vi har forpliktet oss til å utvikle kvinnelaget videre, og vi ser på ansettelsen av Marc som en nøkkel i den prosessen, sier Ed Woodward.

– Først og fremst er Marc en strålende trener, men han har også en utrolig «drive», og ambisjoner og visjoner for laget. Det har imponert oss i rekrutteringsprosessen. Vi er sikre på at Marc er den beste personen til å lede laget videre, sier John Murtough.

Birmingham City Ladies v Manchester City Women - SSE Women's FA Cup Final
FINALE: Marc Skinner ledet Birmingham til FA-cupfinalen i 2017. Der ble det tap for Manchester City.

Tok Birmingham til FA-cupfinalen

I Birmingham var Skinner både teknisk direktør og reservelagstrener før han fikk jobben som hovedtrener for førstelaget i 2016. Han ledet laget til FA-cupfinalen i sin første sesong, der det ble 1-4-tap for Manchester City.

Skinner fikk honnør for jobben han gjorde i Birmingham, og forlot laget på fjerdeplass i 2019 til fordel for en mulighet i den amerikanske kvinneserien.

I Orlando Pride har det gått tråere, til tross for at både Marta og Alex Morgan er i klubben. Laget er for øyeblikket på sjuendeplass i USA.

Da han sa opp jobben 23. juli dukket ryktene om at han kunne være Manchester Uniteds nye trener opp.

Birmingham City Women v Chelsea Women - FA WSL
TOÅRSKONTRAKT: Marc Skinner har signert en kontrakt til 2023.

Skinner kommer til et lag som trenger all den stabiliteten og roen de kan få.

Etter at Stoney og sju spillere forlot klubben, skal de resterende spillerne ha vært så bekymret for fremtiden at de vurderte å ta kontakt med spillerforeningen PFA.

Siden har klubben signert fem nye spillere. Norske Risa kom fra Sandviken, pluss Hannah Blundell, Sophie Baggaley, Aoife Mannion og Martha Thomas.

Skinner leder laget for første gang mot Reading i serieåpningen i begynnelsen av september.

Powered by Labrador CMS