United topper lønnstabellen i PL

Manchester United er den PL-klubben som betaler spillerne sine best, men havner et stykke bak dersom man ser på resten av verden også.

Publisert Sist oppdatert

Lønnsnivået i Premier League skyter i været etter den gode TV-avtalen, og for første gang noensinne kryper snittlønna i den engelske eliteserien over 50.000 pund i uka.

Og i den ligaen i verden med desidert høyest lønnsutgifter er det Manchester United som troner helt øverst. Med en snittlønn på 100.792 pund i uka betaler de røde djevlene dobbelt så mye i lønn som den gjengse PL-klubb, tett etterfulgt av byrival Manchester City med sine 100.691.

LES OGSÅ: Lønna til Pogba og Zlatan.

Alt dette viser den nyeste utgaven av den årlige Global Sports Salaries Survey (GSSS), som er utarbeidet av Sportsintelligence og videreformidlet av Daily Mail i dette tilfellet.

Langt bak gigantene

Undersøkelsen viser at Premier League i snitt betaler spillerne sine 2,6 millioner pund, eller 26 millioner kroner, i året. Det er nesten ti millioner mer i snitt enn La Liga, som er nest øverst med årlige utbetalinger på 16,8 millioner kroner.

Bak der følger Serie A (13,3 mill), Bundesliga (12,6 mill) og Ligue 1 (9,4 mill).

Det interessante her er at mens lønna i PL generelt sett er høy (ni av de 20 med høyest lønnsutgifter er i PL), dras lønningene særlig opp av storklubbene i de andre ligaene.

HØY LØNN: Selv etter Neymar-salget sitter Barcelona igjen med de høyeste gjennomsnittlige lønnsutgiftene i verden. Klassespillere som Messi og Suarez er dyre i drift.

Barcelona er den klubben i verden som utbetaler soleklart mest i lønn, og inklusive Messis nye kontrakt på 500.000 pund i uka (ifølge Mail), ligger den årlige snittutbetalingen på 66 millioner kroner.

De etterfølges av PSG som med den høyprofilerte Neymar-signeringen bragte snittlønna opp til 65 mill i året, og erkerivalen Real Madrid som i snitt betaler førstelagsspillerne 62 millioner kroner.

Mellom Manchester-klubbene på 4. og 5. plass og de øvrige PL-klubbene ligger Bayern og Juventus, før Chelsea og Arsenal dukker opp på 8. og 9. plass.

BLYTUNGT: West Ham kommer til å slite med særs høye lønnsutgifter dersom de rykker ned til Championship.

Nedrykkstruede West Ham er for øvrig den klubben som betaler 14. høyest snittlønn i verden, og står dermed igjen som det kanskje aller beste beviset på at penger ikke er alt. 

 

Fortsatt lavt i forhold til annen idrett

GSSS-undersøkelsen viser ikke bare de gjennomsnittlige lønnsutgiftene i fotballverden.

Og slik det tradisjonelt sett har vært ligger fortsatt de klassiske amerikanske idrettene ganske ensomt på topp når det gjelder lønnsubetalinger.

NFL og NBA-klubbene betaler i snitt henholdsvis 55 og 34,3 millioner kroner i lønn til utøverne sine, og også den indiske cricketligaen (IPL) betaler mer enn PL med snittlønnsutgifter på 29,9 millioner.

Hva syns du om lønnsutgiftene i United og Premier League? Del gjerne din mening i kommentarfeltet under!

Powered by Labrador CMS