Ukelønn: £367.640

Zlatan Ibrahimovic er historiens best betalte PL-spiller, mens Paul Pogba blir den rene smågutten i forhold.

Det er Daily Mails Chris Wheeler som kommer med de oppsiktsvekkende opplysningene om Ibrahimovic’ lønnsbetingelser, som utgjør en årsinntekt på rundt £19 millioner. I tillegg kan svensken vente seg £2.86 millioner i såkalt scoringsbonus.

Til sammenligning har Paul Pogba, verdens dyreste fotballspiller, en grunnlønn på £8.61 millioner i året, eller £165.588 per uke. I tillegg vil han fra og med 2018 nyte godt av en årlig, såkalt lojalitetsbonus på i overkant av £3.4 millioner.

Men det er ikke alt:

For, dersom det skulle bli Champions League-spill til høsten, vil det vanke både lønnsforhøyelser og ytterligere tilleggsbonuser.

PAUL POGBA tjener mindre enn Zlatan, men han klarer seg nok.

For Pogbas del blir det da snakk om en økning i årlig grunnlønn på £1.875 millioner, samt at posten som gjelder hans kommersielle rettigheter vil gå opp fra £2.87 millioner til £3.125. Det er også flere andre lønnsinsentiver knyttet til kontrakten.

Tallene er, ifølge Chris Wheeler, hentet fra boken Football Leaks: The Dirty Business of Football, som denne uken blir publisert i Tyskland. Den er skrevet av Der Spiegel-journalistene Rafael Buschmann og Michael Wulzinger.

Oppfyller ikke betingelsene

Av den samme boken fremgår det også at den ett års forlengelsesopsjonen som er nedfelt i Zlatan Ibrahimovic’ kontrakt med United, kun ville ha blitt utløst dersom følgende kriterier ble oppfylt: At spilleren startet 31 ligakamper i 2016/17, og at United avslutter Premier League-sesongen som nummer 3 eller bedre.

Her kan du lese mer — som for eksempel at agent Mino Raiola har sørget for at kontoen hans vil bli tilført over £40 millioner som følge av Pogba-avtalen med United.