Mestere uten å spille finale

Reservelaget forsvarer Manchester Senior Cup-tittelen, fordi det ikke lar seg gjøre å fullføre gruppespillet og finalen i turneringen.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United hadde fire seire etter fire kamper, men gruppespillkampen mot Manchester City gjenstod. Kun tre av seks lag er ferdigspilte, og siden det ikke lar seg gjøre å fullføre turneringen blir United kåret som mestere.

– Turneringens komité har tatt beslutningen som et resultat av at klubber ikke har klart å bli enige og fullføre de gjenstående kampene. Dette resulterte i for mange kamper på tampen av sesongen, og klubbenes deltakelse i andre turneringer gjorde det umulig å fullføre ligaen, skriver administrerende direktør i Manchester FA, Colin Bridgford.

Dermed blir United Manchester Senior Cup-mestere for 31. gang.

Bridgford skriver samtidig at de før neste sesong vil se på turneringsformatet og vurdere eventuelle endringer for å unngå samme problem i framtidige sesonger.

Slik formatet er i dag spiller de seks klubbene mot hverandre én gang hver i gruppespillet, før de to beste møtes i en finale. Ender en kamp uavgjort avgjøres kampen på straffer. Vinnerlaget får tre poeng, mens laget som taper får ett.

Manchester Senior Cup 2012/13, endelig tabell:

Lag: K: S: U: T: Målforskjell: Poeng:
1. Manchester United 4 4 0 0 15-3 12
2. Bolton Wanderers 5 3 0 2 9-5 9
3. Manchester City 3 2 0 1 5-2 6
4. Bury 4 2 0 2 6-7 6
5. Stockport 5 1 1 3 5-7 4
6. Oldham Athletic 5 1 0 4 2-17 3

Powered by Labrador CMS