Reell City-interesse for Pogba

– Hvis City vil ha ham, så får de ham. ‘Money talks’, sier Mark Ogden til united.no.

Publisert Sist oppdatert

– Det er overhodet ingen tvil om at Manchester City sikler etter Paul Pogba.

Det forteller den anerkjente The Telegraph-journalisten Mark Ogden i et intervju med united.no.

Og det har i lengre tid versert rykter om at manager Sir Alex Ferguson kjemper en febrilsk kamp for å beholde den talentfulle Lagny Sur Marne-fødte franskmannen på Old Trafford.

Men, nå skal City være i ferd med å gjøre alvor av planene om å få unggutten til å skifte beite.

– Ja, Patrick Vieira brukes som mellommann, og han lurer i kulissene. Han kan absolutt være en nøkkel med tanke på den enorme statusen han har i Frankrike, forteller Ogden.

Kan forhandle med andre klubber i januar

Pogba, som fikk spilletid i onsdagens forsmedelige tap mot Crystal Palace, har for øyeblikket en kontrakt med Manchester United som utløper allerede i juni 2012.

Dét betyr at 18-åringen – dersom ingen ny avtale er på plass innen nyttår – står fritt til å forhandle med hvem han enn måtte ønske fra og med januar. Og som om ikke det var nok, risikerer Manchester United i verste fall også å miste den talentfulle unggutten vederlagsfritt.

– Kontrakten hans går jo ut om ikke så lenge, og det har ikke vært noen særlig fremgang i samtalene partene har hatt om en ny avtale. Jeg er usikker når det kommer til om United vil ha krav på noen kompensasjon, men han kan i hvert fall forhandle med klubber fra og med januar, bekrefter Ogden, som også avslører at Serie A-giganten AC Milan lurer i kulissene.

City vil femdoble lønnen

Tidligere har The Mirror hevdet at Pogba var misfornøyd med kontraktsforslaget United hadde lagt på bordet, og at Sir Alex Ferguson dermed var nødt til å ta i bruk sine velkjente overtalelseskunstner.

Det foreligger imidlertid ingen som helst automatikk i at skottens velformulerte ord skal være nok til å overbevise Pogba, som kom til klubben under kontroversielle omstendigheter i 2009.

City skal nemlig være villige til å strekke seg svært langt for å sikre seg franskmannens tjenester.

– Det har gått rykter om at City er villige til å gi Pogba fem ganger så mye i lønn som han skal ha blitt tilbudt i United, og det ville ikke overrasket meg i det hele tatt. Det er snakk om at han for øyeblikket tjener mellom £8-10.000, og det er en sum City uten problemer kan femdoble.

Til syvende og sist konkluderer Mark Ogden med at han slettes ikke ville blitt overrasket dersom Paul Pogba faktisk gjorde Manchester City-spiller av seg.

– Nei, det ville jeg ikke. For hvis City vil ha ham, så får de ham. ‘Money talks’, avslutter Ogden.

Fotnote: United.no har også vært i kontakt med Daily Mail-journalist Chris Wheeler. Han lovet at han skulle stille Paul Pogba-relaterte spørsmål på morgendagens pressekonferanse.

Powered by Labrador CMS