Slik er van Gaals finalestatistikk

Fjerde best blant de aktive «topptrenerne».

Publisert Sist oppdatert

Selv om han har hatt varierende hell som United-trener, ankom nederlandske Louis van Gaal klubben som en svært merittert manager.

I løpet av sin karriere har nederlenderen ledet henholdsvis Ajax, Barcelona og Bayern München til totalt syv finaler i hjemlig cup og europeiske turneringer, og når han når finalen, vinner han stort sett.

Forhåpentligvis fortsetter han den gode statistikken når United spiller finale i FA-cupen mot Crystal Palace i kveld.

Fjerde best

64-åringen har nemlig vunnet fem av syv finaler han har deltatt i, og kun tapt to av disse. Begge tapene kom i Champions League-finaler: Senest i 2009/10 med Bayern München, men også en gang tidligere med Ajax i 1996.

Real Madrid Training and Press Conference
RINGREV: Stopperlegende og levende managerlegende Carlo Ancelotti vinner mer eller mindre hver gang han tar et av lagene sine til finale.

Det gir ham en seiersprosent på 71,4% i finalesammenheng.

Kun tre av de fortsatt aktive «topptrenerne» har bedre statistikk i finaler.

José Mourinho har deltatt i totalt 12 finaler, og har vunnet 83,3 prosent av dem. Den samme seiersprosenten har tidligere Barcelona- og Bayern-trener og snart City-trener Pep Guardiola.

Den beste finalestatistikken er det imidlertid Guardiolas Bayern-erstatter som har. Carlo Ancelotti har vunnet 85,7 prosent av finalene han har deltatt i.

Mannen som leder laget på motsatt banehalvdel i kveld, Alan Pardew, har derimot en håpløs finalestatistikk. Engelskmannen har ledet både Palace og West Ham til Fa-cup-finaler i henholdsvis 1990 og 2006 og har tapt begge.

Vinner van Gaal i kveld, vil han ha vunnet 6 av 8, og går opp på en seiersprosent på nøyaktig 75

Ifølge spanske AS betyr en seier imidlertid lite for van Gaals fremtid i klubben, ettersom de mener å vite at José Mourinho er linet opp som van Gaals erstatter bare timer etter finalen er ferdig.

 

 

Powered by Labrador CMS