– LvG var ikke fornøyd

Memphis Depay avslører at han allerede har fått høre det fra mannen som snart blir hans nye sjef.

Publisert Sist oppdatert

Den kommende United-spilleren forteller i et intervju med De Telegraaf, Nederlands største dagsavis, at han ertet på seg både ledelsen i sin nåværende klubb, PSV Eindhoven, og i Manchester United, ved å insistere på å få spille PSVs siste ligakamp for sesongen, borte mot ADO fra Haag.

Intensjonsavtalen med United var allerede underskrevet, og det var nærmest gitt at han ville stå over ligaavslutningen, om ikke annet så for å hindre at en eventuell skade ville kunne velte overgangen til Old Trafford.
Depay fikk da også beskjed både fra egen klubbledelse, og etter sigende fra United, om ikke å spille. Samtidig ga Depay selv   uttrykk for at om det var opp til ham selv, så ville han være med.

For PSV-manager Philip Cocu var dette derimot ikke noen stor sak, så han overlot avgjørelsen til Depay.

– Jeg VILLE spille

“Verken PSV eller Manchester var fornøyde med meg.”

Memphis Depay

Dermed endte det med at 21-åringen fikk det som han ville.
Ifølge Depay var det to grunner til at han var så oppsatt på å spille kampen: han ville sikre toppscorertittelen i Eredivisie og samtidig være med på å sette ny poengrekord for PSV.

– Men verken klubben eller Manchester United var fornøyde, vedgår han ifølge The Guardian i intervjuet med De Telegraaf.

Depay fant ikke veien til nettmaskene da PSV vant 3-2 i Haag, men han endte likevel opp med å bli toppscorer med 22 Eredivisie-mål. Samtidig hjalp han ligamester PSV til ny poengrekord og – viktigst av alt – han kom fra oppgjøret uten mén.

Dårlige erfaringer

rvn
27. april 2001 – nesten et år på overtid, kunne RvN signere.

Akkurat det siste er ikke minst Manchester United glade for. Klubben har som kjent ikke bare gode erfaringer med overgangssaker som omhandler spillere fra PSV.
I 2000 var det meste klart for å hente en viss Ruud van Nistelrooy over Kanalen. Isteden endte det med at overgangen gikk i vasken.
Den uheldige 24-åringen røk korsbåndet på PSV-trening, og United trakk seg ut.
Heldigvis var Sir Alex Ferguson tålmodig og beredt til å vente. Det skulle imidlertid ta nesten et helt år før Uniteds kommende toppscorer fikk grønt lys av legestanden og kunne skrive under for sin nye klubb.

Powered by Labrador CMS