Nå er det bare oss igjen!

Arven etter Louis van Gaal er allerede tynnet ut, kun ett år etter at han var ferdig som United-manager.

Publisert Sist oppdatert

Da Bastian Schweinsteiger tirsdag ble klar for MLS-klubben Chicago Fire ble han samtidig den sjette førstelagsspilleren som ble hentet til Manchester United av Louis van Gaal som ikke lenger befinner seg i klubben.

Det betyr at over halvparten av nederlenderens kjøp allerede er historie, dersom vi ser bort fra signeringene av Ander Herrera og Luke Shaw som i praksis ble gjennomført før Van Gaal var ansatt som United-manager.

José Mourinho står for tre av de seks salgene. Samtidig vet vi at portugiseren i forrige uke kritiserte forgjengerens aktivitet på overgangsmarkedet.

– Manchester United solgte spillere jeg aldri ville solgt og kjøpte spillere jeg aldri ville kjøpt. Når jeg forlater klubben, vil folk sikkert si det samme om meg, men jeg ville aldri solgt Ángel Di Maria, «Chicharito» og Danny Welbeck. Aldri – ikke snakk om, sa Mourinho i et intervju med BBC.

Betyr det at flere spillere kan være på vei ut i sommer? Si din mening i kommentarfeltet!

Ángel Di Maria (Paris Saint-Germain)

Argentineren ble hentet til Manchester United som den store profilen Van Gaal mente laget manglet. Forholdet ble kortvarig. Di Maria trivdes ikke i Manchester og ble solgt til PSG allerede etter én sesong.

Radamel Falcao (Chelsea/Monaco)

Lånt ut til United på overgangsvinduets siste dag sommeren 2014. «Alle» trodde på Falcao-suksess, men det ble med håpet. Mourinho hentet colombianeren på lån til Chelsea sesongen etter. Også der uteble målene, men denne sesongen har Falcao funnet tilbake til scoringsformen (24 mål) for et Monaco-lag som har levert angrepsfotball fra øverste hylle.

Victor Valdés (Middlesbrough)

Kom på kant med Van Gaal sommeren 2015 etter at han visstnok nektet å spille en reservelagskamp. Lånt ut til Standard Liege i vintervinduet og deretter frigitt til Middlesbrough.

Morgan Schneiderlin (Everton)

Ble aldri den midtbanespilleren mange trodde han ville bli i Manchester United. Fikk begrenset med spilletid både under Van Gaal og Mourinho. Solgt til Everton for 24 millioner pund i vinter.

Memphis Depay (Lyon)

Kom til United med en enorm sesong i nederlandsk æresdivisjon bak seg. Viste glimt av sin kapasitet innledningsvis i 2015/16-sesongen, før det knøt seg fullstendig for vingen. Helt ute i kulda og solgt til Lyon i januar for 16 millioner pund.

Bastian Schweinsteiger (Chicago Fire)

Optimismen var stor da tyskeren kom til Old Trafford i 2015. Det ble imidlertid raskt tydelig at Schweinsteiger ikke var den samme spilleren som han hadde vært for Bayern München i en årrekke. En leddbåndsskade gjorde vondt verre. Fikk kun fire kamper under Mourinho, før han ble frigitt til Chicago Fire.

De overlevende

Det skal imidlertid sies at Louis van Gaal ikke kun etterlot seg en gjeng med mislykkede kjøp i United.

Fem førstelagsspillere er fortsatt i klubben.

Anthony Martial, Marcos Rojo, Daley Blind, Matteo Darmian og Sergio Romero spiller alle en betydelig rolle i laget til José Mourinho.

I tillegg ga nederlenderen som nevnt grønt lys til at Ander Herrera og Luke Shaw kunne hentes før han var formelt ansatt.

NB! Vanja Milinković-Savić (Lechia Gdansk), Sadiq El Fitouri (Chesterfield), Regan Poole (i klubben) og Timothy Fosu-Mensah (i klubben) er ikke glemt, men inkluderes ikke i oversikten ettersom de ble hentet til klubben på U23- eller U18-nivå.

Powered by Labrador CMS