logoene

Blir bedt om å vurdere ny logo

Både Manchester United og byrivalen City oppfordres nå til å vurdere nye klobblogoer.

Publisert Sist oppdatert

Grunnen er at seilskipene, som begge klubbene har i sine respektive logoer, muligens kan linkes til slavehandel, skriver avisen Telegraph.

Også byvåpenet til Manchester har en seilskute 

Det var et leserinnlegg i avisen Guardian som startet debatten som nå brer om seg. I leserinnlegget blir de to klubbene og Manchester by bedt om å fjerne seilskutene fra sine respektive logoer.

SKAPER DISJUSJON: Kan seilskipet i Uniteds logo linkes til slavehandel? Det har blitt et diskusjonstema.

Ged Grebby som er leder for «Show Racism the Red Card» sier han ønsker en debatt om hva seilskutene faktisk representerer velkommen selv om han ikke vil gå så langt som å be klubbene bytte logoer. 

Verken Manchester United eller rivalen City ønsket å kommentere saken til Telegraph, men kilder tett på begge klubbene sier at det ikke foreligger noen planer om å endre klubblogoene hos verken United eller City.

En rekke United-fans har faktisk tatt til orde for at klubbens logo skal endres, men det har riktignok ingenting med seilskipet å gjøre. Stadig flere supportere ønsker at klubben skal ta tilbake ordene «Football Club» på logoen som ble tatt bort i 1998/99-sesongen. 

Powered by Labrador CMS