martin22

Stortapet reddet månedens beste

Publisert Sist oppdatert

Manchester United dummet seg ut på Anfield 5. mars. Noe annet kan man ikke si når laget totalkollapset og slapp inn hele seks mål i 2. omgang.

På Supporterklubbens spillerbørs gjorde vi for første gang ikke en gang et forsøk på å differensiere spillerne. Det ble bunnkarakter. Til alle.

Samtidig sa vi internt at det ikke kunne bli slik at bare fordi man ikke ble byttet innpå eller slapp å spille så skulle den kampen bli avgjørende for kåringen av månedens spiller. En bunnkarakter er jo ganske ødeleggende, og det ville i våre øyne blitt for enkelt om for eksempel Sancho eller Wan-Bissaka, som endte som ubenyttede innbyttere, skulle kunne bli månedens beste bare fordi de slapp å komme innpå.

Uansett om du måtte være enig eller uenig – bunnkarakteren i Liverpool-kampen ble i denne utregningen dermed gitt til alle spillerne i troppen. Uansett.

Det reddet Lisandro Martinez.

Supporterklubbens månedens spiller blir kåret ved å slå sammen Supporterklubbens og lesernes spillerbørs, og argentineren var – med forutsetningen som er nevnt over – den beste av samtlige spillere i de fem andre kampene i mars.

Han fikk et snitt på 6,43, noe som var 0,04 foran David de Gea og 0,07 foran Bruno Fernandes.

Det spesielle var at David de Gea ble bestemann i fire av de fem andre mars-kampene, men uten å vinne til slutt.

degea122

Han ble hardt presset av Martinez i alle de fire kampene han var best i, samtidig som han i 4-1-seieren mot Betis var en av de aller dårligste. Den ene svake prestasjonen ødela mot stabile Martinez. Så kan det sikkert diskuteres om bestemannspremier i fire av fem tellende kamper i en måned automatisk burde gitt månedens beste-tittelen, men slik er ikke reglene.

Det er tredje gang denne sesongen, og andre gang på rad, at 25 år gamle Martinez blir månedens spiller.

Her kan du se månedens beste i hver måned siden 2017/18-sesongen.

Best i hver enkelt marskamp:

  • West Ham (H), 3-1-seier: David de Gea
  • Liverpool (B): –
  • Real Betis (H), 4-1-seier: Bruno Fernandes
  • Southampton (H), 0-0: David de Gea
  • Real Betis (B), 1-0-seier: David de Gea
  • Fulham (H), 3-1-seier: David de Gea

Her kan du se alle enkeltbørsene denne sesongen.

 

Powered by Labrador CMS