LESERBREV: Positive ting med Moyes

Et smått ironisk skråblikk på positive konsekvenser ved å tape fotballkamper.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no å teste ut leserbrev som en ny del av nettsiden. Takhøyden er stor, men united.no forbeholder seg retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt.

Leserbrev kan sendes til [email protected]. Du må oppgi fullt navn og alder, og fortelle hvor lenge du har vært fan. Du må også fortelle hvorfor eller hvordan det skjedde.
Send gjerne også reisebrev eller skildringer med bilder. Det tar vi VELDIG GJERNE imot.
OBS: De som får innleggene sine på trykk vil få beskjed på forhånd, og – vær oppmerksom på at vi trolig må nøye oss med ett leserbrev per dag.

I dag publiserer vi et leserbrev fra Sten Åge Andersen, en mann som i tidligere innlegg har uttrykt seg kritisk overfor David Moyes. Men som kjent – alle saker har minst to sider. Dette faktum har denne gang fått en for anledningen smått ironisk Andersen til å lete frem det han anser som de mest positive sidene ved å ha Moyes som manager.

Jeg har vært lidenskapelig fan i en årrekke. Jeg har gruet meg til hver eneste ligakamp. Et poengtap kunne medføre at ligagullet glapp. Selv om vi ledet med ett mål ved nitti minutter var jeg et nervevrak. Nå derimot ser jeg frem til hver kamp, setter meg godt tilrette i godstolen og nyter en dårlig fotballkamp. Leder vi med ett mål ved nitti minutter er jeg like rolig. Hvis motstanderen får et mål gjør det ingenting. Om vi ender på femte- eller sjuendeplass spiller ingen rolle.

Finere drakter enn Liverpool …

En annen positiv ting ved at vi har tapt så mange kamper, er at vi får anledning til å fokusere på andre ting enn ligatabellen. Det har vært skrevet mye om hvor gode (borte)supportere vi er. Vi synger mest og høyest, vi er fryktet. At det ikke smitter over på spillerne, er nok fordi de er opptatt med å få taktiske disposisjoner fra vår geniale manager. Når vi er ferdig med å skrive om våre sangferdigheter, synes jeg at vi bør skrive noen artikler om hvor pene drakter vi har. Sammenligne våre drakter mot Liverpool sine. Det er kvalitetsforskjell, spesielt ses dette på bortedraktene.

– Favorittmanager? Graeme Souness!

Graeme Souness
Mr. Souness – Liverpool-manager anno 1991.

Tidligere ble du nesten spyttet på når du sa at du var United-supporter, nå blir vi møtt med respekt av våre motstandere. «Selv om dere sliter om dagen, er det viktig at Moyes får tid på seg,» sier de.
Hem,  det var fært til omtanke, tenker jeg. Så kommer jeg på en samtale jeg hadde med noen kompiser for mange år siden. Husker ikke helt årstallet, men det var tidlig på totusentallet. United hadde vunnet ligaen, og vi satt og diskuterte hvem som var vår favorittmanager. «Ferguson er vel uten tvil din favoritt, Sten Åge?» Nei, sier jeg litt fleipet, min favoritt er Graeme Souness (han som «ødela» Liverpool). Ferguson var jo hatet, så endelig har vi en manager som blir respektert av våre motstandere (han har snart legendestatus).

 

– Heldigvis slapp vi Mourinho

I FORM: Mourinhos Chelsea var overlegne da de slo Newcastle 3-0 på brua lørdag.
JOSE MOURINHO – Chelsea-manager anno 2014

For noen år siden var jeg på Old Trafford og så på United mot Blackburn. Jeg ble overrasket over at gjestene ikke hadde fylt opp borteseksjonen. Spesielt overraskende er det, når vi vet at kamper mot Blackburn nesten er å se på som et lokaloppgjør. Jeg tenker at en av årsakene er at våre gjester var litt «skremt», de visste at det var liten sjanse til å reise heim med poeng.
Etter tapene mot  West Brom, Everton, Newcastle, Tottenham og Swansea har heldigvis Moyes snudd på dette. Det blir jo litt kjedelig på Old Trafford hvis det bare kommer noen få bortesupportere. Tenk så kjedelig det er for bortesupporterne å dra til London å se på Chelsea. Mourinho har ikke tapt hjemme i ligaen for Chelsea. Heldigvis valgte Ferguson ikke han.

PS. Skrevet under en fantastisk avslappende (og uviktig) kamp mot Crystal Palace.

Powered by Labrador CMS