– Så enkelt at det var pinlig

AVISRUNDEN Britisk presse om søndagens overbevisende 3-0-seier.

Publisert Sist oppdatert

Det tok sin tid å komme igang, men da José Mourinhos lag omsider begynte flekke tenner, stakk revene fra Leicester halen mellom beina. 
1-0, 2-0 og 3-0, alt i løpet av syv elleville minutter like før og etter pause, var nok til å sikre tre verdifulle poeng og ta et godt jafs innpå lagene foran på tabellen. 

Her er noe av det avisene skriver om det som skjedde:

Manchester Evening News:

Stuart Mathieson: Dette var en brutal spillerrespons på José Mourinhos beskjed før kampen om at de måtte se til å komme seg ut av komfortsonen. Riktignok tok det sin tid der vi lurte på om meldingen hans hadde falt for døve ører.

Leicester er så visst ikke det friske og pulserende kontringslaget som de var i fjorårets eventyrsesong. Likevel, her fikk de hjelp av United til mer å ligne et mesterlag enn et lag som kjemper mot nedrykk. Mourinho, som ofte har ventet til pausen med å foreta endringer, kunne derfor ikke vente like lenge her.

“Manchester United get Jose Mourinho’s message as Henrikh Mkhitaryan sparks win vs Leicester.”

Retroformasjonen 4-4-2 ble skrotet etter bare 20 minutter, og dermed kunne Henrikh Mkhitiaryan slippes fri fra sin bortkastede vingrolle. Fra da av viste armeneren at fremtiden hans ikke kan ligge andre steder enn som 10’er. Enten han viser frem ren kraft gjennom sine eksplosive avslutninger, eller med smarte løsninger som ved opplegget til Matas 3-0-scoring, er armeneren et «must» i denne rollen. Les mer her.

Spillerbørs: De Gea 6, Valencia 7, Bailly 8, Smalling 7, Rojo 6 (Blind 6), Herrera 6, Pogba 6, Mata 7 (Fellaini 6), Rashford 7 (Young 6), Mkhitaryan 9, Ibrahimovic 7

HENRIKH MKHITARYAN – banens store spiller, her i kamp med Leicester-back Christian Fuchs.

Mirror:

John Cross: Manchester United nøyde seg ikke med å bare rive Leicester i stykker; de ydmyket dem i en slik grad at man lurte på hvor i all verden det har blitt av forrige sesongs helter.
Dette ble altfor enkelt for United, noe som ble klart synliggjort med åpningsmålet etter 42 minutter. En lang ball gjennom midten, videreflikket av Chris Smalling til Mkhitaryan, som løp seg fri før han klinket ballen forbi Schmeichel. Så enkelt at det var pinlig.
Og så, 88 sekunder senere, scoret United igjen etter å revet opp Leicester-forsvaret. Valencias fant Ibrahimovic med et innlegg langs bakken, og United-spssen satte inn sitt 20. for sesongen med en klinisk avslutning. Game over.

Det tredje målet var nesten like enkelt. Glimrende link-up-spill mellom Mkhitaryan og Mata, før sistnevnte lurte Leicesters stakkarslige offside-felle og satte ballen i mål. Les mer her.

OBS1: Juan Mata skal prise seg lykkelig over at dommer Anthony Taylor ikke sendte ham av banen etter en fryktelig takling på Jamie Vardy.

OBS2: United er nå ubeseiret i 15 ligakamper. Det er den lengste rekken i Europas fem største ligaer. Her ble den forlenget med en klinisk forestilling.

Spillerbørs: De Gea 6, Valencia 7, Bailly 7, Smalling 7, Rojo 6 (Blind 6), Herrera 6, Pogba 7, Mkhitaryan 8, Mata 7, Rashford 7, Zlatan 7

ZLATAN signaliserer for 2-0 med sin 20. scoring for sesongen.

Daily Mail:

Ian Ladyman: 88 sekunder. Det var alt som trengtes for å avgjøre denne kampen. 88 sekunder var det det tok Manchester United å score to avgjørende mål og bekrefte alt det fryktelige vi så smått har begynt å forstå om Leicester City.

For United var dette en forestilling med uvanlig effektivitet. José Mourinhos lag er beryktet for sitt sjansesløseri, men her var de dødelige når de trengte å være det. Med dette resultatet er de bare hårstrå unna en Champions League-plass. Det finnes så mye svakhet i posisjonene over dem at mulighetene nå banker høyt og tydelig på døren. Les mer her.

Spillerbørs: De Gea 6.5, Valencia 7.5, Bailly 7, Smalling 7, Rojo 6 (Blind 7), Mata 8, Herrera 7, Pogba 6.5, Mkhitaryan 8.5, Rashford 6, Ibrahimovic 7.5

Game, set & match. JUAN MATA har nettopp satt inn 3-0 og definitivt avgjort kampen.

The Sun:

Jake Lambourne & Duncan Wright: Etter tre strake uavgjortkamper fant Manchester United tilbake til vinnerresepten på King Power Stadium. Mål av Henrikh Mkhitaryan, Zlatan Ibrahimovic og Juan Mata gir José Mourinhos menn et løft i kampen om Champions League-kvalifisering.

De røde djevlene hadde fullstendig kontroll over oppgjøret og var verdige vinnere.

Henrikh Mkhitaryan er raskt i ferd med å stå frem som Manchester Uniteds nøkkelspiller. Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba stjeler mesteparten av overskriftene, men i det siste er det den imponerende armeneren som har vært mann bak mesteparten av det positive som har skjedd med United.

Han  hadde massevis av tid på seg til å få panikk da han stormet igjennom mot mål, men det var aldri noen tvil om at han ville klare å sette ballen forbi Schmeichel og åpne scoringene. Og, da han stakk en vidunderlig pasning til Mata, som satte inn Uniteds tredje, viste han også sin kreative side. Les mer her.

Spillerbørs: De Gea 6, Valencia 8, Bailly 7, Smalling 9, Rojo 6 (Blind 6), Herrera 8, Pogba 7, Mkhitaryan 9 BB, Mata 7 (Fellaini 6), Rashford 7 (Young 6), Ibrahimovic 8.

Powered by Labrador CMS