Chelsea FC v Manchester United - Premier League

Ekspert mener United tar en risiko

Lars Tjærnås og Simen Stamsø Møller tror Erik ten Hag vil få god nytte av Mason Mount, selv om sistnevnte setter enkelte spørsmålstegn.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United er i ferd med å hente Mason Mount fra Chelsea, og betaler ifølge troverdige journalister £55 millioner for midtbanespilleren, en sum som kan stige opp til £60 millioner gjennom bonuser.

En smart signering, mener fotballekspert Lars Tjærnås.

– Jeg tror det er et lurt kjøp, sier Tjærnås til united.no, og utdyper:

– Han har egenskaper til å tilpasse seg at fotball skjer stadig raskere, fordi han har meget god oversikt, behandler ball raskt i trange rom, og kan vinne sine kamper en mot en, særlig offensivt. 

LES OGSÅ: Dette er draktnumrene Mount kan ende opp med

Samtidig peker han på at Mount er en anvendelig spiller, som ikke er «låst» til en bestemt rolle eller posisjon i laget.

– I Ten Hags fotball kan han både spille på kant, være en slags indreløper eller en 10-er. Så de dekker flere posisjoner med ham, påpeker Tjærnås.

LUR SIGNERING: Fotballekspert i Aftenposten og Viaplay, kaller kjøpet av Mason Mount for «lurt».

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller mener Mount vil gi United både kvalitet og bredde i troppen, selv om han også setter spørsmålstegn til prioriteringen om å betale så mye for en midtbanespiller dette sommervinduet.

– Man kan si at det er ikke den spilleren man kanskje ville satt øverst på en fiktiv ønskeliste for Manchester United, men samtidig tror jeg de vil få ganske god nytte av ham. Grunnen til at jeg sier at jeg ikke ville hatt ham øverst, er at jeg tenker at andre posisjoner bør forsterkes først, sier Stamsø Møller til united.no.

LES OGSÅ: «En overgang som balanserer behovene til både Ten Hag og United» (kommentar av Bjarte Valen)

Han er usikker på det faktum at Mount leverte langt ifra sitt beste i 2022/23-sesongen, sammenlignet med tidligere, selv om hele Chelsea underpresterte kraftig.

– Man blir litt i tvil om hvor Mason Mount er akkurat nå. Det er en stund siden han beviselig har spilt sin beste fotball. 

– Men når de flesker til såpass og betaler så mye penger, så er det åpenbart en spiller som Ten Hag har veldig lyst på og ser for seg kan gjøre en forskjell. Også betaler man selvfølgelig en liten premium på toppen med tanke på at de kjøper fra en rival og det er en engelskmann. Å få inn ham isolert sett er jo bra.

SETTER SPØRSMÅLSTEGN: TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Stamsø Møller er imidlertid tydelig på at det er en risiko ved overgangen, spesielt med tanke på det som sies å være et stramt overgangsbudsjett.

– Ja, det er en risiko med tanke på hvor mange egg man legger i de forskjellige kurvene, og nå er det umulig å si hvor veien går videre for United, med eierskapet og sånn. Men i og med at klubben er til salgs, så vil jeg tro at det ikke er ubegrensede midler akkurat når det kommer til transfer-budsjettet, så det kommer an på hva annet de kan få tak i. 

– Jeg hadde trodd at førsteprioritet for United er å få inn en fantastisk spiss. Og det jobber de helt sikkert med, men vi får se.

– Hva kan han potensielt tilføre dette United-laget?

– Kreativitet, energi, målpoeng, entusiasme, og så har han helt sikkert veldig lyst til å bevise noe nå. I den beste tiden hans i Chelsea, så var han en perfekt offensiv midtbanespiller egentlig, som både kunne skape veldig mye, score selv og var god i det defensive: bra energi, god presspiller, smart etc.

– Han har egentlig hele pakka. Mangler kanskje litt av klassen til de aller ypperste, men veldig god.

mmount
KAN BLI SVÆRT BRA: Mason Mount har vist før at han er en spiller med høy kvalitet, så krysser vi fingrene for at han viser dette i United-trøya.

Mandag er Mount på Carrington for den medisinske testen. Så lenge han består den, vil en bekreftelse trolig være timer/dager unna.

Powered by Labrador CMS