Manchester United v Sevilla FC: Quarterfinal First Leg - UEFA Europa League

Tror topp fire ryker med Maguire og Lindelöf

Publisert Sist oppdatert

Lisandro Martinez har pådratt seg et metatarsalbrudd og mister resten av inneværende sesong.

– Det er et massivt tap, sier Viaplay-kommentator og fotballekspert Lars Tjærnås til United.no.

Tjærnås, som blant mye annet har vært trener i Vålerenga og assistenttrener i Wimbledon, forklarer hvorfor.

– Uansett hvordan en organiserer et bakre ledd, er det ett trumfkort: En strålende førsteforsvarer. En som kan stoppe et helt angrep alene. Og det er akkurat det Lisandro Martinez gjør.

– Han er ekstremt god én mot én, særlig langs bakken. Men han er også veldig god til å «nulle ut» dueller, slik at om han ikke vinner dem selv, vinner heller ikke motstander, sier han – og legger til:

– Ved siden av det, er jeg imponert over mye av igangsettingsspillet hans, særlig tilslaget – der han «skyter» pasninger gjennom pressledd. Så det er et massivt tap, er Tjærnås’ klare og tydelige dom.

På spørsmål om hvilken betydning og hvilke konsekvenser argentinerens fravær potensielt kan få for United – og om det er Shaw, Maguire eller Lindelöf som bør erstatte ham, svarer han slik:

– Forutsatt at Varane ikke er langvarig skadet, er dette en posisjon der United tross alt har tre landslagsstoppere fra store fotballnasjoner. Så det trenger ikke bety at resten av sesongen ender uten flere pokaler eller utenfor topp fire i Premier League.

– Jeg tror de klarer det siste, men det forutsetter at Varane får med seg de siste kampene. Maguire og Lindelöf har for klare begrensninger både i igangsettingsspill og på mobilitet, mener Tjærnås.

Powered by Labrador CMS