Kritisk til kritikken

Robin van Persie slår tilbake mot dem som mener at han ikke bør være landslagskaptein.

Publisert Sist oppdatert

United-stjernen, som ble utnevnt til nederlandsk landslagskaptein av Louis van Gaal i 2013, mener at han fortjener vervet, til tross for at høylydte krefter mener at han ikke gjør det. Kritikerne begrunner sitt syn med at Nederland, under kaptein Van Persie, har fått en svak start på EM-kvalifiseringen, og at 31-åringen heller ikke har innfridd for Manchester United.

De taler imidlertid for døve ører.

“Kritikerne klarer ikke å såre meg, for jeg verdsettes av dem som virkelig kan bedømme meg.”

Robin van Persie

– Jeg føler at jeg har støtte i spillergruppen, sier han til Goal.com.

– Kritikerne klarer ikke å såre meg, for jeg blir satt pris på av de folkene som virkelig er i stand til å bedømme meg.

– Hver eneste dag føler jeg meg verdsatt. Men Nederland er et land med mange meninger. Disse meningene blir sterkere og sterkere, og stadig mer hensynsløse. Det er en trend som jeg er nødt til å takle.

– Alle kan ha sin mening. Slik er verden vi lever i. Jeg ble valgt av Louis van Gaal på basis av den jeg er, hva jeg gjorde, og hva jeg gjør. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg bør endre på noe som helst.

Samtidig innrømmer Van Persie at han føler seg delvis ansvarlig for Nederlands svake start på EM-kvalifiseringen. Laget som ble nummer tre under sommerens fotball-VM, har til nå i høst tapt både for Tsjekkia og Island. Han gjentar imidlertid tidligere uttalelser om at den såkalte «krisepraten» med den nåværende landslagssjefen, Guus Hiddink, kun var en åpenhjertig samtale.

– Det var en annerledes samtale enn vanlig, for da prater vi gjerne om flotte scoringer og morsomme øyeblikk. Men nå har det ikke gått så for Oranje, og samtalene blir deretter. Ikke negative, men vi må være ærlige, og det er vi.

“Vi føler ansvar fordi vi er vinnere og vant til å vinne.”

Robin van Persie

– Som spiller føler jeg meg ansvarlig, men det har ingenting å gjøre med at jeg er kaptein. Vi ønsker å vinne, og det har vi ikke gjort. Alle føler vi et ansvar, for vi er vinnere og vant til å vinne. Derfor er det så vondt å være i denne situasjonen, og derfor må vi stå frem som gode eksempler, først mot Mexio på onsdag, og deretter mot Latvia på søndag, avslutter en presset Robin van Persie.

Onsdag kveld møter han igjen sin utlånte klubbkamerat Chicharito når Mexico besøker Amsterdam til privatlandskamp. Deretter blir det alvor når Latvia står for tur på Amsterdam ArenA på søndag, til en uhyre viktig EM-kvalifiseringskamp. Den bør RvP & co. så avgjort vinne. De har bare tre poeng etter like mange kamper, mens tetduoen i gruppen – Island og Tsjekkia, begge står med full pott.

 

Powered by Labrador CMS