12 mann på landslagsoppdrag

Her er oversikten over hvilke landskamper United-spillerne er involvert i dagene fremover.

Publisert Sist oppdatert

Klubbsesongen er over, men landslagsspillerne våre kan ikke hvile helt ennå, og de neste dagene blir det spilt en rekke landskamper.

Noen landskamper har allerede blitt spilt de siste dagene, og både Mkhitaryan og Fellaini har kommet på scoringslisten for sine landslag.

Her er oversikten over de som skal i aksjon:

Argentina (Romero)

Denne gangen er ikke Marcos Rojo med, på grunn av skaden som sørget for at han mistet slutten av United-sesongen, men vår ypperlige reservekeeper Sergio Romero er i alle fall med. Det er pause frem til august i den søramerikanske VM-kvalifiseringen, der Argentina har havnet i trøbbel, og Argentina spiller derfor to treningskamper. Fredag møter de Brasil i et gigantoppgjør som blir spilt i Melbourne, før de tirsdag spiller bortekamp mot Singapore.

VINNER: Sergio Romero gjorde en god jobb for United i Europa League, og er klar til innsats igjen.

Armenia (Mkhitaryan)

Som nevnt scoret Henrikh Mkhitaryan to mål for Armenia sist, riktignok mot heller svak motstand. På lørdag er det en langt viktigere kamp: Armenia besøker Montenegro, og begge lag har fortsatt muligheter til å ta andreplassen i en svært jevn gruppe – så jevn at andreplassen risikerer å bli toerlaget som ikke får play-off.

Med seier i Montenegro, kan armenerne drømme om VM uten at det blir helt urealistisk.

Belgia (Fellaini)

Fellaini avgjorde treningskampen mot Tsjekkia, og håper nok at det skal sikre mer spilletid i fredagens bortekamp mot Estland. Belgia topper gruppe H i VM-kvalifiseringen, men verken Hellas eller Bosnia-Hercegovina er langt bak. Estland bør uansett være overkommelig motstand for Belgia, selv om Eden Hazard er skadet.

KLAR TIL INNSATS: Fellaini.

Elfenbenskysten (Bailly)

Lørdag kveld tar Elfenbenskysten imot Guinea, i det som er første kamp i gruppe H i kvalifiseringen til 2019-utgaven av Afrikamesterskapet. Elfenbenskysten er gruppas favoritt, selv etter braktapet mot Daley Blinds Nederland, og Bailly blir en viktig brikke.

Det blir en spesiell oppladning for ivorianerne etter at Cheikh Tioté døde mandag.

England (Jones, Smalling, Lingard, Rashford)

England topper også sin kvalifiseringsgruppe, og de har fire poeng ned til Slovakia på andreplass.  Selv om det virker nokså komfortabelt, kan mye forandre seg om de går på en smell her. En kamp mot Skottland er jo også alltid viktig, uansett tabellsituasjon. I tillegg spiller Southgates menn også en treningskamp borte mot Frankrike på tirsdag.

Jones og Smalling har beholdt landslagsplassene sine, men som i United trenger de nok å prestere om de får sjansen. Verken Lingard eller Rashford er garantert noen plass i førsteelleveren heller, så alle fire trenger å prestere når de får sjansen. Wayne Rooney er vraket – har vi sett det siste av han for landslaget?

JESSE: Blir det spilletid?

Frankrike (Pogba)

Paul Pogba spilte den første omgangen da Frankrike smadret Paraguay 5-0, og han håper nok på mer spilletid på fredag. Da kan franskmennene ta et gigantsteg mot VM-sluttspill i Russland om de vinner den viktige bortekampen mot Sverige.

Tirsdagens kamp er mindre viktig, men en del prestisje er jo uansett involvert når Frankrike møter England, så det blir nok også en kamp som er verdt å få med seg.

NYTT BESØK PÅ FRIENDS ARENA: Pogba storkoste seg der sist.

Italia (Darmian)

Matteo Darmian og Italia har to kamper foran seg: Én tøff kamp, og én som bør være ganske enkel, og det er den sistnevnte som er den viktigste. Onsdag kveld møter Italia Uruguay i Nice, av alle steder, før Liechtenstein kommer på besøk til Italia på søndag.

Darmian fikk mye spilletid for United på slutten av sesongen når det gjaldt, og forhåpentligvis får han tillit for Italia også til tross for uenighet mellom Italia og United.

Nederland (Blind)

Nederland er i trøbbel i nok en kvalifisering,  og pappa Blind har blitt erstattet med Dick Advocaat, uten at Daley Blind har mistet plassen sin.  Fredagens kvalifiseringskamp mot Luxembourg bør være en transportetappe, og så vil det være andre kamper som blir mer avgjørende for om Nederland klarer å sikre seg en play-off-plass bak Frankrike i Gruppe A.

Nederland håper nok på hjelp fra Frankrike mot Sverige, siden svenskene for øyeblikket innehar andreplassen i gruppa som Blind & co sikter mot.

Spania (De Gea)

Spania og Italia kjemper en knallhard kamp om førsteplassen i en VM-kvalifiseringsgruppe der det i realiteten bare handler om de to. Spania har en liten fordel, siden de har hjemmekamp i det gjenstående møtet med Italia, men det er ikke i denne landslagspausen. Onsdag kveld spiller Spania hjemme mot Colombia i Murcia, før de søndag har VM-kvalifiseringsbortekamp borte mot Makedonia.

Verken Mata eller Herrera kom med i den spanske troppen, og David de Gea er dermed vår eneste representant. Han bør til gjengjeld ha svært gode sjanser for å få spilletid.

Her er kampene som involverer United-spillere:

Onsdag 7. juni:
20.45: Italia (Darmian) – Uruguay
21.30: Spania (De Gea) – Colombia

Fredag 9. juni:
12.05: Argentina (Romero) – Brasil
20.45: Estland – Belgia (Fellaini)
20.45: Sverige – Frankrike (Pogba)
20.45: Nederland (Blind) – Luxembourg

Lørdag 10. juni:
18.00: Skottland – England (Jones, Smalling, Lingard, Rashford)
20.45: Montenegro – Armenia (Mkhitaryan)
22.00: Elfenbenskysten (Bailly) – Guinea

Søndag 11. juni:
20.45: Italia (Darmian) – Liechtenstein
20.45: Makedonia – Spania (De Gea)

Tirsdag 13. juni:
14.00: Singapore – Argentina (Romero)
21.00: Frankrike (Pogba) – England (Jones, Smalling, Lingard, Rashford)

Powered by Labrador CMS