Danny Welbeck scoret for første gang siden serieåpningen.

Siste mulighet til å imponere

PREVIEW Kitchee FC er motstander når United spiller sin femte og sist kamp på Asia-/Australia-turnéen.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har forflyttet seg fra Osaka til Hongkong, der siste etappe av Australia-/Asia-turnéen skal unnagjøres. På mandag står FC Kitchee på motsatt banehalvdel.

Banedekket på Hong Kong Stadium har vært i så dårlig forfatning at United ble tvunget til å avlyse søndagens åpne treningsøkt, men morgendagens kamp går som planlagt.

David Moyes sine gutter står oppført med bare én seier på fire forsøk så langt i sommer. Singha All Stars vant 1-0 i skottens første kamp som United-sjef, mens United slo tilbake med hele 5-1 mot A-League All Stars. Deretter ble det et nytt tap med 3-2 mot Yokohama F. Marinos, før Wilfried Zaha sørget for uavgjort da han scoret sitt første mål i United-trøyen mot Cerezo Osaka.

Kitchee FC

Kitchee FC, som også omtales som Hong Kongs Barca, ble stiftet i 1931 og spiller til daglig i den øverste divisjonen i Hongkong. Troppen består av 15 spillere fra hjemlandet, fire spanjoler, én nigerianer, én ghaneser og én canadier.

Manager Alex Gomez er spansk, og ledet lagen til en andreplass i ligaen sist sesong. Klubben har vunnet ligaen fem ganger – sist i 2011/2012-sesongen. Laget har for øvrig gått til topps i Hong Kong FA Cup de to siste årene.

Kitchee FC v Arsenal FC
HOLDT ARSENAL TIL 2-2: Kitchee spilte 2-2 mot The Gunners i 2012.

Kitchee FC står oppført med bare én seier på sine siste seks hjemmekamper.

Manchester United

Mens Michael Carrick og Jonny Evans stod over, var Robin van Persie og Danny Welbeck friske og raske i møtet med Cerezo Osaka. Det er imidlertid ventet at Carrick returnerer til fotballbanen i mandagens kamp. Dermed er det to mann som mangler.

– Når man har vært borte i tre uker og har spilt kamper med kort mellomrom, vil det alltid oppstå små skader. Men den eneste som definitivt ikke kommer til å bli involvert i morgen er Jonny Evans. Han kjenner det litt i ankelen, fortalte David Moyes på søndagens pressekonferanse.

I tillegg må United klare seg uten Kagawa, som har fått forlenget ferie.

United har bare fått med seg én seier så langt. Moyes mener årsaken er sammensatt.

– Vi skulle gjerne gjort det bedre, men husk at vi har spilt mot gode lag. Samtidig synes jeg vi har blitt bedre og bedre, og spillerne kommer til å være klare for en ny sesong. Det er jeg overbevist om.

Robin van Persie
HAR SCORET ETT MÅL: Robin van Persie vil avslutte turnéen med flere scoringer.

Etter kampen mot Kitchee FC vender United snuten hjem for én uke med trening. Deretter venter siste sesongoppkjøringskamp mot AIK i Stockholm 6. august.

Troppen:

Keepere: Ben Amos, Anders Lindegaard, David de Gea.

Forsvar: Fabio, Rio Ferdinand, Alexander Büttner, Rafael, Patrice Evra, Michael Keane, Phil Jones, Chris Smalling.

Midtbane: Tom Cleverley, Anderson, Michael Carrick, Ryan Giggs, Adnan Januzaj, Jesse Lingard, Wilfried Zaha, Shinji Kagawa, Ashley Young.

Angrep: Danny Welbeck, Robin van Persie

Utilgjengelige: Jonny Evans.

Kampen sparkes i gang klokken 14.00 skandinavisk tid. Kampen vises på TV2 Premier League HD1 og TV2 Sumo. Du kan også følge kampen via liveoppdateringer her på united.no.

 

Powered by Labrador CMS