– Ser etter forbedring

Bryan Robson håper Uniteds unggutter gjør ytterligere fremskritt den neste sesongen, og snakker litt ekstra om Nick Powell.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har flere spillere under 25 år som spiller viktige roller for førstelaget. Bryan Robson mener flere av dem leverte mer enn godkjent forrige sesong, men håper fortsatt å se videre progresjon hos dem alle den kommende sesongen.

– Jeg synes David De Gea gjorde store fremskritt, sier Robson til ManUtd.com. – Rafael og Jonny Evans hadde også gode sesonger, mens jeg håper å se enda litt mer fra Danny Welbeck og Tom Cleverley neste år.

Bryan Robsons spillerprofil på United.no.

– Jeg tror vi kommer til å se gode prestasjoner fra Phil Jones og Chris Smalling ettersom deres fremgang ble noe forstyrret av skader, og så kommer det til å bli veldig interessant å følge med Nick Powell, for han kan bli en meget god spiller selv om han ikke greide å etablere seg ordentlig på laget i fjor. Det blir en viktig sesong for ham.

– Wilfried Zaha må få tid på seg til å finne seg til rette, men hos de andre gutta ser jeg etter forbedring.

Utlån for Powell?

Nick Powell ble forrige sommer hentet fra Crewe Alexandra for en sum som etter rapportene var i størrelsesorden £6 millioner. Midtbanespillere, som fylte 19 år i mars, slet imidlertid med å spille seg inn på laget, og fikk kun seks kamper for United forrige sesong, hvorav to var i ligaen.

SENDES PÅ UTLÅN? Bryan Robson diskuterer Nick Powells rolle den kommende sesongen.
UTLÅN FOR POWELL? Bryan Robson diskuterer Nick Powells rolle den kommende sesongen.

Powell har gjennomgått en operasjon denne sommeren, noe som er grunnen til at han ikke er med på turneen til Asia og Australia. Bryan Robson mener det kan være en idé å vente til nærmere sesongstart før det tas en avgjørelse på om Powell bør sendes på utlån eller ikke.

– Noen ganger tror jeg at det er lurt å ikke ta noen avgjørelse på dette før man er gjennom oppkjøringen og har sett hvordan spillerne har prestert i kampene. Deretter kan kan bestemme seg. Er det bra for spilleren å bli værende selv om han ikke spiller seg inn på laget fra første kamp, eller er det beste at han går på utlån i 2-3 måneder?

– Eller man kan vente til januar-vinduet og la ham dra på utlån i seks måneder, og deretter avgjøre om man vil hente ham tilbake eller om han bør fortsette å være utlånt. Når det kommer til unge spillere må man vurdere ting fortløpende istedenfor å ta endelige avgjørelser på dette stadiet av sesongen.

– Hadde ikke greid oss uten Kieran

En grunn til optimisme vedrørende Powells sjanser for førstelagsspill i United kan være at David Moyes selv fulgte med Nick Powell mens Powell spilte i Crewe. Den nye United-manageren satt sågar ved siden av Sir Alex Ferguson og Mike Phelan for å speide på unggutten i en kamp mot Aldershot i mai 2012. Han fikk ikke hentet Powell til Everton den gangen, men får nå sjansen til å jobbe med ham.

Om Moyes velger å sende ham på utlån, mener Robson også dette kan være bra for spillerens utvikling. Som et eksempel på hvor effektivt utlånssystemet kan være peker Robson på rollen ex-red Kieran Richardson spilte under Robson i West Bromwich’ kamp for å unngå nedrykk våren 2005. Richardson var da på lån fra United til WBA og spilte 12 kamper for Robsons WBA.

REDDET AV RICHARDSON: Bryan Robson bruker Kieran Richardson som eksempel på hvor effektivt utlånssystemet kan være.
REDDET AV RICHARDSON: Bryan Robson bruker Kieran Richardson som eksempel på hvor effektivt utlånssystemet kan være.

– Kieran var en viktig del av laget, og det viser hvilken virkning det kan ha. Han var meget god, og det viser hvilken viktig rolle det hadde for sesongen, for uten Kieran tror jeg ikke vi hadde greid å beholde plassen. Så stor påvirkning hadde han på oss, avslutter Robson.

Kieran Richardsons spillerprofil på United.no.

West Bromwich reddet plassen i siste runde, og Kieran Richardson scoret ett av målene i WBAs 2-0-seier mot Portsmouth i siste kamp, en kamp som sendte dem fra 20. til 17. plass og ny Premier League-kontrakt.

Powered by Labrador CMS