– Følte meg komfortabel

Ben Amos prater ekslusivt til united.no om sin første kamp i pre-season og håpet om spilletid i 2010/2011-sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Ben Amos måtte plukke to baller ut av nettet i nederlaget for Kansas City Wizards, men rødtoppen fra Macclesfield kan ikke lastet for baklengsmålene.

Helt bakerst fikk 20-åringen oppleve at lagkameratene leverte en oppsiktsvekkende svak forestilling mot MLS-klubben fra Missouri.

– Vi startet veldig dårlig, og manageren sa til oss i pausen at vi ikke holdt på ballen godt nok. Vi ble noe bedre på det i andre omgang, men jeg synes at vi ikke hadde nok bredde i laget. Det gjorde det vanskelig, og det igjen medførte at vi måtte løpe mye med nesa rettet mot vårt eget mål, sier Amos ekslusivt til united.no etter kampen.

Glad tross tap

Selv om sisteskansen selvsagt helst skulle ha sett at Manchester United kunne bokføre en ny seier i oppkjøringen, legger han samtidig ikke skjul på gleden over å ha fått sjansen mellom stengene.

– Det var herlig, jeg synes det var utrolig artig. Jeg følte meg komfortabel, og det er en viktig del for meg å ta med videre. Det var min første kamp, attpåtil fra start, denne sesongen, og jeg følte at jeg tok noen gode avgjørelser underveis. Jeg satte igang spillet litt for fort til tider, og det er noe jeg må jobbe med. Men nå har jeg fått en kamp – og nå vil jeg ha en til, smiler han.

Amos har vært utenlands med United tidligere, men dette er første gang han er med som en «ordentlig» del av førstelaget. Da Ben Foster ble solgt til Birmingham tidligere i sommer, var Sir Alex Ferguson raskt ute med å gi unggutten rollen som tredjekeeper.

Målvakten forklarer at det er svært lærerrikt for ham å være på reisefot med de mer erfarne lagkameratene.

– Det er veldig fint. Det handler ikke bare om hva man lærer på banen, men også å se hvordan spillerne oppfører seg utenfor. Man tar til seg en del ting i løpet av uker som dette.

Godt Molde-opphold

Amos, som forrige sesong var solid for Ole Gunnar Solskjærs reservelag, ble i mars utlånt til Molde FK. I Tippeligaen fikk han smaken av førstelagsfotball.

– Jeg lærte utvilsomt mye der, og jeg er veldig glad for at jeg reiste dit. En stund var jeg usikker på om det faktisk kom til å bli noe av, men jeg følte at jeg vokste veldig de månedene jeg var der.

Ben Amos debuterte for Manchester United i Ligacupen på Old Trafford i september 2008. Han er optimistisk med tanke på å få mer spilletid i 2010/2011-sesongen.

– Jeg tror jeg kommer til å få muligheter. Jeg håper å få noen sjanser i Carling Cup, og forhåpentligvis kommer vi langt i turneringen slik at jeg får en del kamper, avslutter Amos overfor united.no.

Følg Jon Martin Henriksen på Twitter.

Powered by Labrador CMS