Manchester United v Arsenal FC - Premier League

«Bare å stille seg i kø»

Antony Matheus dos Santos. Remember the name!

Publisert Sist oppdatert

Med en prislapp på 85 millioner pund og et YouTube-vennlig finteregister er det nok ingen fare for at vi må sitere Ed Sheeran, Eminem og 50 Cent på Old Trafford med det første.

Med en sånn premiere vil United-supporterne stå i kø for å se Antony i aksjon i høstens hjemmekamper mot Leeds, Newcastle, Tottenham og West Ham.

Ikke bare på grunn av fintene og målpoengene som vil blåse liv optimistenes ballonger, men i like stor grad fordi brasilianeren kommer med de ambisjonene og det brennende engasjementet Erik ten Hag trenger av spillerne sine for å lykkes.

Også Antony vet hvilket Manchester United han kommer til. En klubb som mer enn noen andre trenger å slå ligalederen i Premier League.

Den innholdsrike 3-1-seieren er en skikkelig «statement» for Ten Hag. United er ikke bare en festbrems, de er en topp fire-kandidat. Tre poeng bak Arsenal, to bak City og Tottenham, to foran Chelsea og tre foran Liverpool.

For bare noen uker siden var det ikke måte på hvor langt opp det var til «Amazon-Arteta» for Ten Hag.

Kanskje var det derfor Antony nærmest rev i stykker sin første United-drakt i jubelrus, og markerte overfor sine nye venner at han allerede elsker Manchester United.

Cristiano Ronaldo applauderte, 19 år etter «den» debuten mot Bolton, og Ten Hag slo hull i luften med tre neveslag.

Om han er verdt 85 millioner pund eller ikke, det er det ingen som gidder å diskutere i Manchester akkurat nå.

Manchester United v Arsenal FC - Premier League
DRØMMEDEBUT: Antony viste seg fram for Old Trafford med finter og scoring i 3-1-seieren mot Arsenal.

Dansk-portugisisk dynamitt

Men det var på ingen måte bare Antonys fortjeneste at Manchester United slo et Arsenal-lag med stor selvtillit på Old Trafford.

Skal vi dele ut en ærespris, må den deles mellom Christian Eriksen og Bruno Fernandes.

Kan de virkelig spille sammen? spurte vi oss da dansken kom gratis i sommer. Seieren mot Arsenal gjør det nesten skammelig at vi våget å stille spørsmålet.

På de to første scoringene var Eriksen offensiv i hodet og presis med beina i oppspillene til Fernandes. På den tredje var det omvendt.

Og da har vi ikke engang nevnt Marcus Rashford, som sist ble tomålsscorer i desember 2020 mot Sheffield United.

Bakerst holdt Raphaël Varane og Lisandro Martinez unna for et Arsenal-lag som hadde ballen i store deler av kampen, selv om det glapp på utligningen til Bukayo Saka.

Manchester United v Arsenal FC - Premier League
SAMARBEID: Christian Eriksen og Bruno Fernandes var involvert i alle de tre scoringene.

Antonys drømmedebut

Før avspark var det mange United-supportere som ikke kunne skjønne hvorfor Antony, Eriksen, Fernandes, Varane og Martinez ikke fikk selskap av Casemiro fra start.

Ten Hags forklaring var ganske enkel: Mens Antony vet hvordan United-manageren ønsker å spille, må Casemiro tilpasse seg, samtidig som Scott McTominay har vært god.

Et intenst åpningskvarter inneholdt tofotsfinter fra Diogo Dalot på venstre halvdel av 16-meteren, et argentisk «kyss» fra Martinez til Gabriel Jesus, og en misbrukt mulighet av William Saliba.

De siste årene har Manchester United vært kjent som et venstrevridd lag. Mot Arsenal var fokuset skiftet over til høyre, der nysigneringen allerede følte seg hjemme.

Antony introduserte seg selvfølgelig med en flikk som spilte av to Arsenal-spillere og lot Dalot slå inn. Eriksens skuddforsøk var ikke klokkerent.

VAR-annulleringen etter drøye ti minutter representerte et skifte. Scoringen til Gabriel Martinelli ble strøket da Ødegaard felte Eriksen da Arsenal vant ballen. Frisparket var udiskutabelt, men «clear and obvious»-bålet fikk en ny kanne med bensin.

Manchester United v Arsenal FC - Premier League
NEDERLANDSK SEIER: Erik ten Hag vant duellen mot Mikel Arteta, som fortsatt topper Premier League.

Nå var det Arsenal som kontrollerte oppgjøret. Tyrell Malacia har vært imponerende i sesongstarten, men trøblet mot Saka. Etter en halvtime var David de Gea rask i hodet og med hendene, da han stoppet Martinellis heading med retning mot krysset.

Kanskje ble Arsenal for komfortable med overtaket, eller kanskje var det Ten Hags hensikt å straffe ligaleder Mikel Arteta på kontring?

I det 35. minutt kom i alle fall scoringen alle kommer til å snakke om de neste dagene.

Eriksen fant Fernandes med en hard, direkte og presis pasning, akkurat som Ten Hag ønsker det. Portugiseren ble felt, men Paul Tierney blåste fordel. Tiden sto stille da slippet fra Rashford lå foran føttene til Antony.

Men jeg mistenker at flesteparten av de 75 000 tilskuerne på Old Trafford tenkte «den sitter».

Det gjorde nok også Antony, som med innsiden av den magiske venstrefoten sendte ballen i nettet forbi Aaron Ramsdale.

Den 100. brasilianeren i Premier League – og den yngste som scorer i debuten, med sine 22 år og 192 dager.

Rashfords ni minutter

Førsteomgangen var imidlertid ikke bedre enn at mange nok fryktet hva Arsenal kunne stelle i stand etter hvilen.

En dobbeltsjanse signert Ødegaard og Saka var et forvarsel. Etter en time utlignet Saka, tre minutter etter at Antony avsluttet debuten i et symbolsk bytte med Ronaldo. Varane bommet med oppspillet, og Dalots takling hindret Jesus, men ikke Saka.

De ni neste minuttene skulle imidlertid tilhøre Marcus Rashford.

Takket være Eriksen og Fernandes – og sin egen timing – ble Rashford spilt igjennom alene med Ramsdale. Der gjorde han ingen feil, og 2-1.

Den andre scoringene var enda enklere, da Eriksen spilte 24-åringen på åpent mål. To mål av spissvikaren.

Manchester United v Arsenal FC - Premier League
TOMÅLSSCORER: Marcus Rashford scoret to mål for første gang siden 2020.

En ny festaften mot en gammel rival på Old Trafford for Ten Hag.

Men først og fremst en smak av hvordan fremtidens Manchester United kan se ut.

Powered by Labrador CMS