– Ronaldo trenger ikke at jeg skal karakterisere ham

Da José Mourinho fikk spørsmål på både engelsk, italiensk og portugisisk om Cristiano Ronaldo, Paul Pogba og Julen Lopetegui snakket United-manageren i stedet om Maurizio Sarri.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld spiller United hjemme mot Juventus i en svært viktig Champions League-kamp.

Mandag ble det klart at Alexis Sánchez manglet på den siste treningen før kampen, og José Mourinho bekreftet på pressekonferansen at chileneren mister tirsdagens kamp.

Faktisk så mangler United alle spillere som ikke var til stede på den siste treningen.

Les saken: Chong med, Sánchez manglet

Misfornøyd Mourinho

Mourinho selv var tydelig ikke veldig fornøyd med en del av spørsmålene under seansen.

Flere spanske journalister ville vite om han var aktuell for Real Madrid, noe han avviste med å understreke at han trives i United og at han gjerne vil bli i United ut kontraktstiden og helst lengre.

De spanske journalistene fortsatte likevel med å spørre om hva United-manageren synes om at Ronaldo presset frem en overgang til Juventus i sommer.

Da det også kom spørsmål om hva Mourinho synes om Paul Pogbas utvikling siden han kom til United for drøye to år siden, så sa han at nok var nok.

United.no var på plass og filmet seansen med Mourinho: 

Forsvarte Chelsea-treneren

I stedet tok han ordet – skiftet helt retning – og gikk til forsvar av Chelsea-trener Marco Ianni som skapte kontroversen etter Chelseas 2-2-mål i siste sekund på Stamford Bridge lørdag.

– Jeg liker ikke denne pressekonferansen, sa han.

– Jeg vil ikke snakke om Pogba eller enkeltspillere eller snakke med spanske journalister. Vi skal møte et av de beste lagene en av kandidatene til å vinne turneringen. Jeg synes denne pressekonferansen går i feil retning, og da vil jeg også gå i en annen retning….

– Nei, jeg er seriøs, fortsatte han – og endret som antydet retningen på det hele.

– Jeg vil takke Sarri for at han var ærlig, Chelsea også, men jeg er ikke fornøyd med at den unge fyren (Ianni) skal straffes eller sparkes. Han må få en ny sjanse. Klubben var hard mot ham, men han anerkjente at han tok feil, så jeg håper alle gjør det samme som jeg gjorde – og det er ikke å gjøre noe mer ut av dette. Dette var slutt for meg så fort han beklaget seg. Alle gjør feil. La ham jobbe videre, sa Mourinho.

Da hadde en journalist også forsøkt seg med et spørsmål på portugisisk, men det var det ikke lov å stille.

Mourinho selv avfeide det med en spøk.

– Forrige gang jeg snakket portugisisk så havnet jeg i trøbbel, sa han lett humrende – med tanke på at han nå må svare for seg og banning på portugisisk i nærheten av et TV-kamera etter seieren mot Newcastle.

Les saken: – Latterlig om Mourinho dømmes

En italiensk journalist ville også ha en karakteristikk av Cristiano Ronaldo, men nådde ikke helt frem.

– Jeg tror ikke at Cristiano Ronaldo trenger at jeg skal karakterisere ham. Han er på et så høyt nivå, en av tidenes beste. Så enkelt er det, faktisk. Han er en av tidenes beste.

– Må bruke gleden, stoltheten og sinnet…

Ellers understreket United-manageren hvor gode Juventus nå er, antall forsterkninger de hadde gjort i sommer, at de har vunnet sju strake ligagull og at de har vært en kandidat til Champions League-tittelen over mange år – og også spilt to finaler. Sånn sett er de, ifølge United-sjefen, ikke bare en outsider til tittelen.

Håpet nå – for Mourinho – er at United bruker positiviteten fra Newcastle- og Chelsea-kampene til å slå italienerne.

– Mot Chelsea var vi alle fornøyd med den kollektive prestasjonen, men ingen var fornøyde med resultatet. Vi må forsøke å beholde gleden, stoltheten og selvtilliten, sa jeg til spillerne etter den kampen.

– Samtidig må vi bruke sinnet (over å miste seieren) til å motivere oss til enda en stor fotballkamp.

HVORFOR VAR MOURINHO MISFORNØYD?

Valencia ute grunnet operasjon

Men selv om Mourinho egentlig ikke ville svare på spørsmål om enkeltspillere, så gjorde han et par unntak.

På konkret spørsmål om Antonio Valencia sa Mourinho at han har vært ute av spill grunnet en operasjon i munnen, mens han mente at Anthony Martials gode form speilet lagets prestasjoner.

– Ok, dette er et spørsmål om en individuell spiller (som han ikke ønsket spørsmål om), men Martial er som laget. Hvis laget spiller bra, da spiller Martial bra. Det er lettere for individet å spille da – og motsatt. Martial har nå spilt i to kamper hvor laget spilte godt, og han har også vært god.

Juve-fokus i kveld

Klokka 19.15 er det så italienerne som har pressekonferanse, og kanskje er det Cristiano Ronaldo som stiller som spiller der. Vi er uansett til stede for å dekke det som skjer.

Les saken: Allegri: – Spillerne hadde Manchester i hodet

Powered by Labrador CMS