– Ikke mer playstation

Phil Jones røper at han har begynt å ta vare på kroppen. Er skademarerittet hans over?

Publisert

Etter å ha vært ute i lang, lang, lang tid, har Phil Jones gjort en etterlengtet retur til full førstelagstrening ganske nylig.

En liten skadekrise i forsvar samtidig, gjorde det mulig for ham å gli rett inn i førstelaget, kanskje noe tidligere enn Mourinho hadde ønsket i utgangspunktet.

Der har han imidlertid klort seg fast, og levert på særdeles høyt nivå i hver eneste kamp. Jones begynner å ligne på den spilleren Sir Alex kjøpte fra Blackburn i 2011. En kompromissløs, hurtig og svært konsentrert midtstopper.

Kanskje har dette noe med at han har vokst litt. Den Preston-fødte 24-åringen avslører til Uniteds hjemmeside at han begynt å ta bedre vare på seg selv.

– Jeg har bitt eldre og klokere når det gjelder rehabillitering, og har innsett hvor viktig det er. Da jeg var yngre,

MÅTTE GI SEG: Phil Jones måtte gå av 30 minutter før slutt i kampen mot Watford grunnet skade.
SKADEPLAGET: Slike bilder har United-fansen vært vant med å se når det gjelder Phil Jones. Nå har han lagt om vanene sine, og kanskje betyr det slutten på stopperens mange skader.

trodde jeg jeg visste alt, og etter kampene gikk jeg bare ut og kjøpte noe mat eller satt og spilte Playstation. Nå tar jeg alt mer seriøst, og bruker tid på å holde kroppen i form. Da vet jeg at jeg er så frisk og rask som mulig frem mot neste kamp, sier han.

Som Mourinho selv sa nylig: Mange trodde Jones var for vill, og fryktet at han alltid kom til å være skadeplaget og dermed aldri ville komme tilbake til godt gammelt nivå.

Jones takker imidlertid sin nye sjef, som mange trodde ønsket å kvitte seg med ham i sommer, for den tilliten han er blitt vist i det siste.

– Det har vært fantastisk. Han har vist at han har tiltro til meg, og gir meg masse tillit som jeg forhåpentligvis gir ham grunn til. Jeg er ikke en spiller som trenger å få beskjed hver dag på trening om hvor god jeg er, men det er alltid hyggelig å høre positive kommentarer fra manageren og folk rundt deg at du gjør det bra, sier han.

Nå som Bailly og Smalling er tilbake og det igjen blir konkurranse om plassene, blir det interessant å se hvem Mourinho foretrekker i midtforsvaret.  

Mourinho foretrekker en venstrebent og en høyrebent stopper, og i Uniteds stall er to av stopperalternativene – Rojo og Blind – venstrebente, mens de tre andre foretrekker høyrefoten.

Powered by Labrador CMS