1-0 for fjerde gang på rad?

PREVIEW: Slår vi tilbake med nok en hjemmeseier mot Spurs?

Publisert Sist oppdatert

Manchester United v Tottenham Hotspur

Stadion: Old Trafford
Avspark: Kl. 21.00 (skandinavisk tid), mandag 27. august.
Dommer: Craig Pawson (mer om det her).
Her kan du se kampen på TV: TV 2 Sport Premium (Norge), Viasat Sport Premium (Sverige), TV3+ (Danmark).

Det har blitt snakket om i avisene at det som skjer nå kan være begynnelsen på slutten for Mourinhos tid i United, og mange vil nok mene at det krisemaksimeres etter det som tross alt bare var ett tap.

Andre igjen vil mene at det er helt naturlig at det er slik, siden tapet mot Brighton ikke kom helt ut av det blå, men passer inn i et mønster av prestasjoner vi har sett tidligere også.

Uavhengig av hvilken leir en befinner seg i, eller om en er midt mellom, så er det uansett liten tvil om at Tottenham-kampen vil avgjøre mye av hvordan stemningen blir den neste uka.

En seier vil gjøre alt mye bedre, og vi vil ikke være så langt bak City og Liverpool. Med tap vil avstanden til tabelltopp være på seks poeng etter bare tre kamper, noe som vil være ganske langt unna forventningene.

At Mourinho i denne kampen møter mannen som mange gjerne skulle sett at tok over på Old Trafford, gjør det hele ekstra spesielt.

De to er rake motsetninger på mange måter.

De er vesentlig ulike når det gjelder spillestil, og i satsing på unge spillere – på disse områdene vil mange si at Pochettino har et fortrinn.

En annen viktig forskjell er at Mourinho er en trofésanker, mens Spurs-manageren ikke har vunnet et eneste trofé hittil i managerkarrieren – noe som selvsagt delvis kan forklares ved at han ikke har vært i klubber der det har vært forventet, men det har også noe med å gjøre at han har prioritert andre ting langt høyere enn hjemlige cupturneringer.

Det er uansett ingen tvil om hvem som har overtaket i innbyrdes oppgjør mellom Mourinho og Pochettino, for som dere kan se her, så har Mourinho den klart beste statistikken der.

La oss håpe at den fordelen nå blir enda større.

Tottenham har tapt sine siste fire kamper mot United på Old Trafford.

De tre siste av disse har endt 1-0 – bildet øverst i saken er fra fjorårets 1-0-seier, da Anthony Martial scoret vinnermålet.

Vi vil gjerne ha festfotball og tre poeng, men vi tar gjerne imot 1-0 igjen også. Nå gjelder det å få lokomotivet på skinnene igjen.

Manchester United

Kan vi forvente oss store endringer fra sist uke, tro? Det vil ikke overraske veldig, etter en så svak kamp sist.

Alexis Sánchez (hvis skadefri), Marcus Rashford og Jesse Lingard er blant kandidatene som fort kan komme inn offensivt, og da må noen vike. Juan Mata og Anthony Martial lever kanskje begge farlig?

Likevel var det kanskje forsvaret som sviktet aller mest mot Brighton. Kaptein Antonio Valencia er ventet å være tilbake, og vil i så fall ta over både kapteinsbindet og høyrebackposisjonen.

Det muliggjør også en endring på venstrebacken, selv om Shaw har overrasket positivt i sesongstarten. Young har hatt gode kamper mot Spurs tidligere, og vil ikke være et overraskende valg der.

Chris Smalling er en annen som har spilt bra mot Spurs tidligere, som Bryan Robson er inne på her, og etter forestillingen mot Brighton vil det på ingen måte være overraskende om Mourinho gjør en endring i midtforsvaret. Vil det i så fall være verstingen Bailly eller Lindelöf som må vike…?

Kanskje kan det også komme en endring foran stopperduoen, for kanskje er Nemanja Matic aktuell igjen?

SLET MOT BRIGHTON: Bailly og Lindelöf.

Tottenham Hotspur

Spurs har hatt en god åpning på sesongen.

I første serierunde ble det en 2-1-seier borte mot Newcastle etter mål fra Jan Vertonghen og Dele Alli.

I den andre ble det en 3-1-seier hjemme på Wembley mot Fulham. Målene der ble scoret av Lucas Moura, Kieran Trippier og Harry Kane – som nå altså omsider (dessverre) har lært seg hvordan en scorer i august måned også.

Vincent JanssenJuan Foyth og Vincent Wanyama ser ut til å være de eneste som mangler for Spurs, mens keeper og kaptein Hugo Lloris har fått en særdeles dårlig oppladning med fyllekjøringssaken vi omtalte her.

 

Powered by Labrador CMS