– Mourinho fikk sparken for tidlig

Marouane Fellaini har snakket om United, José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær.

Publisert Sist oppdatert

Bildet over er fra 27. november 2018, etter at Marouane Fellaini like før slutt hindret at José Mourinhos United for andre gang på rad spilte 0-0 på hjemmebane mot motstand en var forventet å slå.

Noen dager før hadde det blitt målløst mot Crystal Palace, og det så ut til å bli slik mot Young Boys også frem til belgieren dukket opp – så kan vi jo også nevne at det vel skulle vært avblåst for hands.

Ole Gunnar Solskjær var til stede på kampen som tilskuer, og noen uker senere var det nordmannen som ble hentet inn som erstatter da José Mourinho fikk sparken.

For Marouane Fellaini betydde det at United fikk inn en sjef som ikke mente at han passet helt inn i sitt United-lag, og Fellaini ble solgt til kinesiske Shandong Luneng Taishan halvannen måned ut i Solskjærs regjeringstid.

DEN SISTE KAMPEN: Marouane Fellaini er her på vei av banen etter det som skulle vise seg å bli hans siste kamp for United – et halvtimes innhopp mot Reading i FA-cupen i starten av januar.
DEN SISTE KAMPEN: Marouane Fellaini er her på vei av banen etter det som skulle vise seg å bli hans siste kamp for United – et halvtimes innhopp mot Reading i FA-cupen i starten av januar.

– Ikke enkelt å bygge et lag på den tiden

Fellaini roser Mourinho for jobben han gjorde i United.

– Mourinho gjorde det fantastisk i den første sesongen, han forbedret laget og vant ting. Ok, i den andre sesongen var det litt mer vanskelig, men han prøvde, og gjorde sitt beste for å hjelpe laget. Så bestemte de seg for å sparke ham, og slik er fotballen, siteres Fellaini på av Daily Mirror.

Vi er ikke helt 100% sikre på om Fellaini her blander sammen litt hva som skjedde i hvilken sesong, siden United kom på andreplass i den andre sesongen under Mourinho (mot 6. plass i debutsesongen – riktig nok med ligacuptittel og Europa League Cup-triumf i tillegg), men belgieren mener i alle fall at Mourinho fikk for liten tid i United.

– Etter min mening, ja [på spørsmål om United var for raske med å sparke ham], for når en manager som det kommer, så trenger han mange spillere for å spille med sin egen filosofi. Han ønsket å bygge laget sitt, og etter to-og-et-halvt år bestemmer de seg for å sparke ham fordi resultatene ikke var der. 

– De hentet inn en av de beste managerne i verden i José Mourinho, han ønsket å bygge et lag, og de sparket ham. Det er ikke enkelt å bygge et lag på den tiden. Du trenger mer enn to år, mener Fellaini.

DET BLE KRØLL ETTER HVERT: Men Fellaini mener likevel at Mourinho ikke fikk god nok tid i United.
DET BLE KRØLL ETTER HVERT: Men Fellaini mener likevel at Mourinho ikke fikk god nok tid i United.

Mener United trenger en miks av unge og erfarne spillere

Fellaini gir også uttrykk for at Solskjær vil trenge tid om det skal kunne fungere.

– Jeg vet ikke hva de kommer til å gjøre med den nåværende manageren, men etter min mening trenger en tid for å kunne vinne ting og for å bli bedre.

Fellaini sier videre at det som skjer i United nå er naturlig når en velger å satse på unge spillere.

– Nå har en en ny manager, og de ønsket unge spillere, og dette er hva som skjer når en spiller med bare unge spillere. De kommer til å være opp og ned, opp og ned. Slik er fotballen. Selvsagt kan en ikke spille med bare unge spillere, en trenger en miks. For å vinne kamper, for å vinne titler og for å vinne storkamper, så trenger en erfaring. Selvsagt kan en vinne med unge spillere, men ikke hver kamp.

– Spillerne som forlot klubben var spillere med erfaring. Så treneren bestemte seg for at han ikke trengte dem, og da er det hans beslutning. Han bestemte at han ikke trengte Sánchez eller Lukaku. Det er hans problem.

HAR ERFARING: Romelu Lukaku og Alexis Sánchez.
HAR ERFARING: Romelu Lukaku og Alexis Sánchez.

– Skjønte at jeg ikke kom til å være en del av hans lag

Fellaini fikk ikke mye spilletid under Solskjær i den suksessfulle startfasen:

  • Cardiff 1-5 United – kom inn i det 87. minutt
  • United 3-1 Huddersfield – ubenyttet innbytter
  • United 4-1 Bournemouth – ubenyttet innbytter
  • Newcastle 0-2 United – ikke i troppen
  • United 2-0 Reading – kom inn i det 62. minutt

Etter dette var aldri Fellaini i en United-tropp igjen før han forlot klubben.

Ifølge Fellaini hadde han aldri noen samtale med Solskjær om fremtidig spilletid, men belgieren skjønte signalene da han ikke startet mot Reading i FA-cupen.

– Nei, han hadde ikke en samtale [med meg] om hvorvidt jeg ville spille eller ikke. Jeg tenkte at jeg kom til å starte i FA-cupen, men jeg gjorde ikke det fordi han puttet inn unge spillere. Etter det visste jeg med meg selv at jeg ikke kom til å være en del av hans lag, og jeg aksepterer det, det er hans valg. Null problem.

FARVEL: Fellaini forlot United, men hevder at han ikke har noe problem med hvordan Solskjær prioriterte.
FARVEL: Fellaini forlot United, men hevder at han ikke har noe problem med hvordan Solskjær prioriterte.
Powered by Labrador CMS