Les ALT hva Mourinho sa fredag

Phil Jones er ute, og de andre må bli flinkere til å score mål.

Publisert Sist oppdatert

Det har blitt litt for mange uavgjorte, men søndag håper United å komme tilbake på vinnersporet borte mot fjorårets ligamester.

Jose Mourinho møtte pressen fredag.

Der sa han at Phil Jones er ute med skade mot Leicester.
Les også: Slik er Uniteds skadesituasjon

Så la han også til at de andre spillerne enn Zlatan burde ha scoret flere mål enn de har gjort.

LIVE FRA MOURINHO FREDAG:

Dere klarte ikke å slå Hull. Hva har det å si for jakten på topp-4?

– Vi er i samme posisjon nå som før Hull-kampen. Vi fikk ikke de tre poengene som vi ønsket. Så enkelt er det. Det var et dårlig resultat for oss, men vi er i samme situasjon nå som før kampen. Nå må vi forsøke å vinne neste kamp. Det har jeg sagt før. Og jeg har sagt dette før også: I alle uavgjort-kampene har vi fortjent å vinne. Vi har alltid spilt uavgjort og kun fått uavgjort. Vi har alltid fått mindre enn vi fortjente, selv om realiteten er som den er med poeng.

Hvis ikke det blir topp-4. Vil de spillerne du ønsker i sommer likevel komme hit på grunn av United som klubb og på grunn av deg som manager?

– Å snakke om sommer-vinduet da datoen er 3. februar gir ingen mening. Vinduet åpner i sommer.

– Så frem til sommeren så har jeg ingenting å si til dere om dette, men jeg kan gjenta det jeg har sagt før. Jeg vet hva jeg vil ha. Jeg vet hva vi trenger. Jeg kjenner spillerne bedre nå etter 6-7 måneder. Jeg vet også hva som er realistiske overganger og ikke. Jeg liker ikke å jage umulige overganger. Det er å kaste bort tiden. Det er en gave for agenter og en disse «umulige» spillere å ha en klubb som United interessert, men det er ikke bra for oss. Så jeg er realistisk og objektiv. Styret vet hva jeg ønsker. Frem til sommeren er fokus dermed spillerne, fansen og de turneringene vi er med i.

VET HVA HAN VIL HA: Og styret har fått beskjed om hva manageren ønsker til sommeren.

Hvor vanskelig er det egentlig å gjenta et ligagull? Du og Sir Alex er de eneste som har klart det.

– Det Leicester gjorde forrige sesong er en av de største tingene i fotball-historien. Jeg tror ingen, selv ikke dem, forventet at de skulle klare det igjen. Det de gjorde var unikt, så unikt at Claudio (Ranieri) fortjente å bli kåret til verdens beste manager. Det var utrolig.

– Men det var ikke mulig å kopiere det, spesielt ikke når man samtidig skal spille Champions League. Champions League er tøft. Før spilte de en hel sesong med en kamp i uka. Da kjempet de mot lag i England som spilte i Champions League. De gjorde ikke det, og det er en stor, stor, stor forskjell. Så ingen forventet, selv ikke dem tror jeg, at de skulle kjempe om gullet på ny.

– Men spillerne er der, manageren er der, og de er et veldig godt lag. Det blir en veldig vanskelig kamp for oss. Det blir veldig vanskelig også for dem. Men jeg har full respekt for det de gjorde og det nye livet de nå opplever. Det blir lettere for dem neste sesong igjen. Det er tøft å spille i Champions League også-

Hvor stor betydning er det å kun spille én kamp i uka?

– Det påvirker mye. Jeg har kun opplevd å spille en kamp i uka en gang tidligere i karrieren, i klubben før jeg dro til Porto (Leiria). Da visste man alltid hva man kunne gjøre hele uka. Man spilte, så fri, så visste man hva man skulle gjøre den tredje og fjerde dagen etter kamp. Man hadde alltid fire dager å forberede seg på. Hvis en spiller var sliten så var det enkelt å unngå. Det var lett å hele en liten skade. Taktisk blir man da også bedre enn de som ikke har samme tid. Det aksellerer prosessen med å få plass taktiske prinsipler, og man blir aldri sliten mentalt. Det er et stort pluss.

– Det er et pluss jeg ikke vil ha, siden jeg foretrekker å være i Europa, selv om det er i Europa League, men det er et annet liv…

FORTJENER HJELP: Mourinho mener de andre spillerne må skjerpe seg foran kassa.

Zlatan har scoret 14 mål, men den nærmeste bak ham er 10 mål bak. Må resten av laget ta mer av ansvaret?

– Når du snakker om Zlatans mål så må du alltid si 14 mål, en straffe, på 31 kamper i alle turneringer etter at han kom til England….det må du ha med.

– Jeg tror at i nesten alle lag så er spissen toppscorer, med mindre man har en annen spiller med spesielle kvaliteter i en annen rolle, eller kanskje en annen spiller i en annen posisjon som scorer 6-7 mål på straffe.

– Men det du spør om…vi angriper så mye, med så mange spillere, så mange spillere har frihet til å komme i scoringsposisjon, så jeg må være enig med deg, vi scorer ikke nok, og noen av våre mest offensive spillere burde scoret flere mål. Når man ser hva vi faktisk produserer og det vi faktisk scorer så henger det jo ikke sammen.

Les også: Se United-spillernes effektivitet her.

Mourinho la til, overfor MUTV, at Phil Jones ikke kan ikke spille mot Leicester.

Powered by Labrador CMS