– Vi har ikke brukt nok penger

Reaksjoner: Mourinho hyller spillergruppen etter poengdelingen mot Burnley.

Publisert Sist oppdatert

José Mourinho gikk inn i dette oppgjøret vel vitende om at kun seier var godt nok for å holde noe kontakt med Manchester City på toppen av tabellen.

Da hjelper det ikke å ligge under 0-2 til pause.

Heldigvis har vi spillere som Jesse Lingard i laget – og Manchester-gutten reddet noe av Uniteds ære med sine to nettkjenninger i andre omgang.

– De har ikke det samme presset

– Én ting er en stor klubb, eller et stort fotballag, vi er inne i det andre året av gjenoppbyggingen av dette fotballlaget som ikke er et av de beste i verden, svarte Mourinho på spørsmål om poengfangsten i det siste har vært for dårlig for en klubb som Manchester United.

– Tottenham, Arsenal og Chelsea har ikke det presset på seg for å vinne Premier League. Manchester City på sin side kjøper backer til samme pris som superspisser, smalt det fra Mourinho – og forklarte det hele med at United har en spesiell historie å forholde seg til, noe de andre klubbene slipper.

Og på spørsmål om sin egen pengebruk som United-sjef, var Mourinho klar.

– Det er ikke nok – og prisen vi må betale som storklubb er annerledes enn for de andre klubbene, sa sjefen.

Mourinho mener han trenger mer penger for å gjenoppbygge dette United-laget.

Hyller spillergruppen

Spørsmålet er om Mourinho anser dette som et viktig poeng – eller om dette var to tapte poeng.

– Til å være en så dominerende forestilling, så er to mål en elendig uttelling. Jeg har ingenting å utsette på spillerne mine, jeg hyller innstillingen deres – spesielt måten de håndterte alle risikoene vi tok i andre omgang, sa Mourinho til BBC.

Jesse Lingard reddet poeng for United mot Burnley.

– Forsvarte seg i 95 minutter

Til tross for at Mourinho hyllet Burnleys pragmatiske tilnærming før avspark, var han noe mer kritisk etter kampslutt.

– Jeg vet ikke hvordan de klarte å score på frisparket, eller etter kaoset i feltet på det første målet, men dessverre er det lignende mål som det vi slapp inn mot Leicester, sa Mourinho til BBC.

Unødvendig baklengsmål?

– De var aldri over på vår banehalvdel i andre omgang, men vi klarte bare å score to mål. (…) Vi er aldri fornøyd med uavgjort, men det er realiteten nå, sa sjefen til MUTV.

– Jeg tror dette var fint for han etter stolpetreffet mot Leicester. Han fortjener dette, for han er en bra gutt, sa Mourinho om Lingard.

Powered by Labrador CMS