– Sesongoppkjøringen er viktig

Jonny Evans er klar for det knallharde kjøret som må til for å komme i toppform til ligastarten.

Publisert Sist oppdatert

– Sesongoppkjøringen er knallhardt arbeid, understreker den nygifte 25-åringen overfor ManUtd.com, en uke før han og lagkameratene setter kursen for Asia og Australia. Han vedgår at spillerne ofte føler seg fullstendig smadret etter å ha gjennomført sommerutfluktenes daglige dobbeløkter på treningsfeltet.

Fremmede kulturer og tøffe kamper

Likevel er det ikke bare blod, svette og tårer som preger hverdagen på tur. Det finnes også lyspunkter:

– Ja, vi får sett nye steder og opplevd andre kulturer, gliser han godt, før han legger ansiktet i mer alvorlige folder:

– Det fine med å være på tur, er at vi i ro og mak kan konsentere oss om det vi er nødt til å gjøre for å bli klar til sesongstarten. De fleste kampene vi er involvert i er tøffe. Slik har det vært helt siden  jeg selv kom med i troppen første gang, for fire, fem år siden.

– Den gangen så jeg på hver eneste treningskamp som en stor utfordring, og slik er det fortsatt for de yngste medlemmene i reisefølget. Men, mens de mer erfarne av oss vet hva som må til, og klarer å passe på oss selv, er de yngre bare ute etter å imponere manageren, gliser han.

Mistet fjorårets oppkjøring

Selv er Jonny Evans kanskje en av dem som ser mest frem til årets turné. I fjor sommer førte nemlig en ankeloperasjon til at han måtte stå over da lagkameratene dro avgårde til Sør-Afrika og Kina. Det fikk følger han håper å slippe unna i år.

– Ja, det resulterte i at det tok meg en god stund å komme tilbake på mitt beste nivå, innrømmer han, og understreker igjen betydningen av en vellykket oppkjøring:

– Alle trenger nemlig tiden etter sommerferien til omstilling og hardtrening for å komme i toppform til ligastarten. Går du glipp av det, blir du hengende etter. Derfor er dette en veldig viktig tid for oss alle sammen, fastslår den reiseklare nordiren mens han teller timer til avreise. Den skjer onsdag 10. juli, om nøyaktig en uke.

Powered by Labrador CMS