Evans mister flere kamper

Sir Alex kaller dagene før Wigan-kampen for et «mareritt». Les hva han sa etter Wigan-kampen her.

Publisert Sist oppdatert

United slo Wigan 5-0 selv uten viktige forsvarsspillere som Rio Ferdinand, Phil Jones og Chris Smalling, i tillegg til langtidsskadde Nemanja Vidic.

I løpet av kampen forsvant også Jonny Evans ut med leggskade.

Han ble byttet ut til fordel for Ezekiel Fryers i pausen.

– Evans blir ute i to uker, sa Sir Alex ifølge BBC etter kampen.

United møter Blackburn hjemme, Newcastle borte og Manchester City borte (i FA-cupen) i løpet av de neste to ukene.

Her kan du lese kampreferatet.

Tre skader på kort tid

Jones og Smalling stod over mot Wigan fordi de ifølge sjefen ikke følte seg helt bra, mens Ferdinand kjente til noe i ryggen på den siste treningen. Derfor spilte heller ikke han.

– De tre forsvant i løpet av bare noen timer de siste par dagene før kampen. Det var et mareritt, og satte oss under press. Derfor er dette resultatet veldig gledelig. Vi hadde få å velge mellom. Vi hadde ti skader. Vi hadde en backfirer som aldri hadde spilt sammen før, sa skotten videre.

– Jeg vurderte også Rafael på høyrebacken, men valgte Antonio Valencia grunnet høyden hans.

Han synes Wigan var litt uheldige som ble redusert i ti mann.

– Jeg tror ikke det var meningen, og jeg tror bare det var en hånd som traff Carrick, så ja, jeg synes det var strengt selv om det alltid er en risiko når man går inn i dueller på den måten. Det var også godt å se at Michael ikke gjorde noe tull ut av det hele.

Ferguson var selvsagt også fornøyd med de tre målene til Berbatov.

– Det var rett kamp for ham. Vi trengte høyden hans for dødballer imot, og han la selv til et hat-trick. Vi er veldig glade på hans vegne, og det er godt for selvtilliten. Han har jo ikke fått så mange sjanser denne sesongen siden jeg har brukt Rooney, Welbeck og Chicharito mest.

– Utvisningen ødela

Wigan-manager Roberto Martinez mente det røde kortet ødela kampen for hans lag.

– Kampen ble tatt fra oss. Utvisningen var veldig uheldig. Alt Conor gjorde var å være så sterk han kunne for å vinne ballen. Å gi rødt for sånt er unødvendig. Han kjempet kun for ballen. Fotball er en kontaktsport, men det røde kortet drepte kampen.

Ferguson ser nå fremover mot Blackburn-kampen. Med et godt resultat der kan United passere City, og gå inn i 2012 som serieledere.

– Som jeg sa for noen uker siden, så vil noen slite etter hvert. Selv nærmer vi oss toppformen, og kan score fra alle mulige posisjoner. Leder vi serien eller ligger likt med City på nyttårsaften så vil jeg være fornøyd.

Martinez innrømmer at han er imponert.

– Det Manchester United har, det er vinnermentalitet.

– De tilpasser seg. Man kan se hvordan alle tar ansvar for å få resultatene de ønsker. Det er den største styrken de har hatt i 25 år. Derfor må alle lag som vil vinne serien, uansett hvor mye penger de bruker eller hvilke spillere de skaffer seg, beseire Uniteds mentalitet. Det er konkurrentenes største utfordring.

Powered by Labrador CMS