– Den beste for United

Og Manchester Evening News-journalist mener United burde ha ansatt han allerede tilbake i desember.

Publisert Sist oppdatert

Fredag ble det klart at José Mourinho skal trene Manchester United i de tre neste årene. Journalister er delte i meningen om ansettelsen av portugiseren, men de fleste er stort sett positive.

Hvordan reagerer engelsk presse på ansettelsen av en av de mest kontroversielle trenerne i Premier League gjennom tidene?

Fotballblogger Jonathan Wilson viser blant annet til historisk fakta når han sier at Mourinho har statistikken mot seg i jakten på ligagull med sin andre PL-klubb.

Manchester Evening News, Samuel Luckhurst:

– Jeg mener han er den beste for United. Det mente jeg da Sir Alex Ferguson la opp for tre år siden også. Jeg mente det var én oppgradering fra Ferguson, og det var Mourinho. Men på grunn av årsaker vi aldri vil få vite, skjedde det ikke, sier Luckhurst i et videointervju i denne saken.

– Mourinho har hatt lyst på jobben lenge, og årsaken til at han mistet det litt mot slutten av Chelsea-karrieren var at hjertet hans ikke var i Chelsea lenger. Han hadde jo hatt suksess til en viss grad, og blant annet vunnet ligaen, men United-jobben var jobben han virkelig hadde lyst på.

– Eneste tabben United har gjort er at de burde ha ansatt ham for fem måneder siden.

Jonathan Wilson, The Guardian:

jose3

– Mourinho kan bli den femte. På én måte kan man si at han allerede er den femte, ettersom han forlot Chelsea og kom tilbake. Og sannsynligvis vil antallet vokse de neste årene: av de fem som har vunnet Champions League med mer enn én klubb, har tre av de gjort det de siste seks årene.

– Svært få managere er på sitt høyeste nivå for mer enn et tiår. Managere som Ferguson er veldig sjeldne. Til og med Mourinho er, muligens, ikke helt den samme som han en gang var. Mellom 2002 og 2010 vant Mourinho seks ligatitler og to Champions League; siden da har han vunnet to ligatitler og forlatt to klubber i splid.

Neil Custis, The Sun:

– For tre år siden satt José Mourinho med agenten sin sønderknust. Telefonen de forventet fra Old Trafford kom aldri, skriver Neil Custis i The Sun.

jmchev

– United vil nok argumentere for at de er størst – men den kronen glipper uten sølvtøy, og det er der Mourinho kommer inn i bildet.

– Nå kan Van Gaals sakk om filosofi og omstilling glemmes. Ordet «vinne» var ordet Mourinho ville legge trykk på torsdag.

Powered by Labrador CMS