Utelukker løsrivning

Joel Glazer beroliger alle som måtte frykte at Manchester United har til hensikt å bryte ut av Premier League-familien for å få muligheten til å kunne forhandle frem sine egne tv-avtaler.

Publisert Sist oppdatert

Med en antatt global supporterskare på opp imot 140 millioner, står Manchester United i en særstilling blant engelske fotballklubber, med markedsmuligheter ingen andre er i nærheten av. Med dette faktum i mente har mindre Premier League-klubber lenge vært nervøse for at rødtrøyene lefler med planer om å trekke seg ut av fremtidige kollektive forhandlinger med tv-selskapene.

Treårsavtalen som Premier League har inngått på vegne av klubbene, og som gjaldt fra og med sesongstarten 2007/08, har en verdi av hele £2.7 milliarder, astronomiske summer det ikke ville vært mulig å oppnå om det ikke var for de største og viktigste forhandlingskortene, i første rekke United, Arsenal, Chelsea og Liverpool.

Dette vet selvsagt de mindre klubbene, og derfor frykter de også for en forhandlingsfremtid uten de store i ryggen.

Men det har de ingen grunn til, i hvert fall ikke for Uniteds del, om vi skal tro Joel Glazer, en av klubbens tre likestilte styreformenn. Han sier ifølge Telegraph.co.uk at han står helt og fullt bak Premier Leagues eksisterende forhandlingssystem:

"Etter min oppfatning fungerer modellen med kollektive tv-forhandlinger veldig godt, og er en av hovedårsakene til at Premier League er verdens mest populære liga. Den tiltrekker seg de beste spillerne i verden, og samtlige kamper er preget av spenning og nerve.

"Vi støtter derfor den nåværende modellen; det har vi da også gjort klart fra første stund," sier den ene av de tre brødrene Glazer.

Powered by Labrador CMS