HAR BIDRATT: - Men de må fortsette å prestere på trening og kamp, sier Moyes om Uniteds unggutter.

– Imponert over Lingard

Peter Schmeichel har en følelse av at Jesse Lingard står overfor et stort år.

Publisert Sist oppdatert
Imponert Schmeichel
Imponert Schmeichel

I likhet med de fleste andre la også Uniteds gamle fantomkeeper merke til Lingards prestasjoner under Uniteds nylig avsluttede sommerturné.

Ikke bare gikk 20-åringen hen og ble klubbens toppscorer med fire mål; han viste i tillegg takter som langt overgikk det på forhånd forventede.

Heller ikke Schmeichel hadde regnet med å få se den unge Warrington-gutten utfolde seg i den grad han gjorde, for den store dansken ble ikke like imponert over det han fikk sett av ham under utlånet til Leicester City forrige sesong.
Der var Lingard i en periode lagkamerat med Schmeichels keepersønn, Kasper, uten å fremheve seg i det hele tatt.

– Han hadde et veldig kort opphold i Leicester, uten at det funket helt for ham. Men så kom han tilbake hit og spilte for reservelaget. Da var han plutselig bestemann i spillertroppen, påpeker «Schmeichs» i et intervju med ManUtd.com.

– Så kanskje, kanskje, har han nå fått sin sjanse, og at dette blir hans år. Det blir veldig interessant å se, og noe for David (Moyes) å tygge på.

– Keane var en stor suksess

Michael Keane - lovende midtstopper
Michael Keane – lovende midtstopper

Men det er ikke bare Jesse Lingard som får skryt av Peter Schmeichel. Michael Keane, som også fikk noe spilletid på sommerturnéen, var i likhet med jevnaldrende Lingard utlånt til Leicester forrige sesong. Keane var der imidlertid gjennom hele sesongen, og gjorde det svært bra i «revenes» midtforsvar.

– Ja, Michael Keane hadde en virkelig god sesong i Leicester. Det er ingen tvil om at han er en svært talentfull ung mann, sier Schmeichel, som flere ganger fulgte ham tett på King Power Stadium.

– Men selv om Keane der lyktes bedre enn Lingard, kan de to jobbe sammen mot samme mål. De har blitt gitt den erfaringen som får fotballspillere til å tenke på fremtiden og hvilken rolle som venter dem, sier den 49 år gamle klubbambassadøren til slutt i intervjuet.

 

Powered by Labrador CMS