– Jeg tror Pogba blir, og har fått vite at han er åpen for å diskutere en ny kontrakt

Publisert Sist oppdatert

Vi spurte dere medlemmer om å komme med spørsmål til Andy Mitten, og i flere saker fremover på united.no vil han forsøke å svare på det.

Det var flere av dere som spurte om overganger. Andy har derfor samlet alt han har av svar i ett stort svar.

Mitten om overganger

Av: Andy Mitten, oversatt av Dag Langerød

Det er flere av dere som spør meg om overganger, noe som er et helt naturlig spørsmål å få. Hadde jeg truffet dere ansikt til ansikt i Norge så ville jeg forventet å få de samme spørsmålene fra mange.

Her er min vurdering av situasjonen akkurat nå.

United kommer til å kjøpe i sommer, men ideen om å få inn tre nye stjernespillere er urealistisk.

Det er mindre penger i hele fotballverdenen nå for tiden. Overgangssummene kommer også til å falle.

United vet allerede – dette er fakta – at Dortmund kommer til å akseptere en mindre sum for Jadon Sancho nå enn de 120 millionene med euro som de ønsket forrige sommer.

Dette har også blitt kommunisert til United, som nå ser det hele an.

BILLIGERE NÅ: Men United er avventende til Jadon Sancho, ifølge Andy Mitten.

Selv om Dortmund for eksempel skulle kreve 90 millioner euro så vil det jo fortsatt være snakk om en rekordovergang.

Jeg var én av de heldige som slapp inn på arenaen da Dortmund møtte Sevilla i Champions League for et par uker siden, men tyskerne er ikke inne blant topp fire i Tyskland akkurat nå, noe som kreves for å sikre Champions League-spill neste sesong.

De er på 5. plass, de sparket akkurat manageren sin og de er ustabile.

Ønsker United Sancho? Det er opp til Ole, som skal i møte med Ed Woodward og Matt Judge i løpet av de neste ukene.

Han ønsket Sancho for ett år siden, men kanskje prioriterer han nå annerledes og kanskje tvinges han til å gjøre noen valg.

Er det enda viktigere med en ny stopper?

Tenker han at United kommer til å klare seg på høyrekanten med Mason Greenwood, Amad Diallo og Facundo Pellistri?

Jeg vet at United ønsker å sende visse spillere videre andre steder. Det er snakk om spillere som tjener bra, men bidrar lite. Spillere som Juan Mata, Sergio Romero og Phil Jones. Akkurat det handler egentlig om sunn fornuft, og Ole har gjort en god jobb så langt med dette.

Jesse Lingard gjør det bra i West Ham nå, og vil ha en fin salgsverdi – nå som han har vist at han kan være en stjerne i et veldig godt Premier League-lag.

Jeg nevnte også midtstopperne.

Dette har vært et område som har bekymret United, noe som er forståelig. Det er bare å ta en rask titt på antallet baklengsmål for å forstå det.

Jeg spurte Ole for noen uker siden om han var bekymret, og svaret var:

–  Vi er selvsagt ikke fornøyde med å slippe inn mål, men seks av målene kom i én kamp og er en stor grunn til de tallene.

– Som United-supporter vil du også heller vinne 3-2 enn 1-0. Vi scorer også en del, og av og til vil det da være mer åpent bakover på banen. Likevel har vi stabilt over tid scoret flere mål nå enn vi har sluppet inn. Ja, vi vil heller vinne 3-0 enn 3-2, men vi har jobbet hardt med det høye presset vårt, vi forsvarer oss nå som et lag og vi har blitt bedre på dette.

United har imidlertid fulgt nøye med på flere forsvarsspillere.

Det var en speider til stede på Sevilla-Dortmund, for å se på Jules Kounde, som har vært god i det siste, selv om han kanskje ikke var like god mot Haaland.

Flere andre, også i Spania, følges også.

Real Madrids Varane har alltid vært populær blant United-trenerne, og United forhørte seg om Atletico Madrids José Gimenez da José Mourinho var manager.

POPULÆR: Raphael Varane har mange beundrere i United-systemet.

Den uruguayanske midtstopperen har en agent som er nær venn med Diego Forlan, og han var klar til å flytte på seg.

Atletico Madrid sa imidlertid nei.

Club Athletic (Bilbao) har også et par glimrende midtstoppere i Yeray og Inigo.

De spanske klubbene sliter også mer med de økonomiske konsekvensene av coronaviruset, men det er fortsatt litt tidlig med tanke på planleggingen av kjøp og salg neste sesong.

Jeg kjenner imidlertid en agent som har tilbudt en veldig, veldig god spiller til United, men det virker usannsynlig at klubben faktisk vil selge ham. Noen spillere er rett og slett vanskeligere å få kloa i enn andre.

Sir Alex Ferguson likte alltid best de spillerne som var vanskelig å få tak i.

Nå er det også den tiden av året når agenter prøver å posisjonere seg slik at klubber blir interessert i spillerne deres.

Det er derfor bare å forberede seg på at mange spillere kommer til å kobles til United, men vær oppmerksom på at mye kun vil være fra agentenes side.

Jeg så for eksempel det skje med Fiorentinas Nikola Milenkovic forrige uke.

AGENT-PRAT: Nikola Milenkovic-ryktene skal være agent-skapt, skriver Mitten.

Før jul skjedde det også, da med Moises Caicedo.

Ja, United hadde noen svært korte samtaler med ham, men han var aldri på vei til Old Trafford. I stedet endte han i Brighton i januar.

United er også avventende.

James Garner er høyt ansett, og gjør det bra på lån i Nottingham Forest etter en vanskeligere tid i Watford. På et eller annet tidspunkt må Ole bestemme seg for om det er plass til ham I United-troppen, men United verdsetter ham altså høyt.

Hvis jeg ser tilbake på forrige sommer så tok det en del tid før ting skjedde.

Jeg ble fortalt om Pellistri i juni, og skrev om det da. Uka etter ble jeg fortalt om Amad Diallo (eller Traore som det var da), og skrev også om det. Begge kom til slutt også til United.

Pellistri gjorde ikke mye ut av seg for U23-laget, men Amad var mye bedre.

Jeg skrev også om Kingsley Coman forrige sommer, men United gikk ikke for ham siden de heller ønsket Sancho.

Det har vært rapporter om at United er interessert igjen, men de stemmer ikke. Det har ikke vært noe ny interesse for ham til nå.

Det kan imidlertid endre seg.

Pogbas situasjon er interessant.

Han ville for alt i verden dra, men nå vil de største spanske klubbene slite med å ha råd til ham.

Jeg tror at han kommer til å bli, og har blitt fortalt at han også er åpen for å diskutere en ny kontrakt.

VELDIG GOD FØR SKADEN: Paul Pogba dominerte i flere av Uniteds kamper før skaden sin. Nå tror Andy Mitten at han kommer til å bli i United.

Jeg vet dessverre ingenting om Cavani- eller Van de Beek-situasjonen. Jeg kjenner Forlan, personer i PSG og Stephen Pienaar som jobbet med Van de Beek i Ajax, men av og til blir det bare slik.

Flere navn vil nok komme, på samme måte som i tidligere vinduer. Jeg vil forsøke å oppdatere dere når jeg kan, men akkurat nå er det altså heller ikke noe nøyaktig budsjett for hva som er mulig å gjøre I sommer.

Det kommer altså flere svar fra Mitten videre. Her kan du lese flere eksklusive saker fra Andy Mitten på united.no.

Om Andy Mitten:

Få kjenner Manchester United bedre enn Andy Mitten. Som mangeårig sjef for fanzinet United We Stand og etter et langt liv som United-supporter, følger han United verden rundt.

Han bor delvis i Barcelona og delvis i Manchester, og jobber som journalist for flere store fotballblader, deriblant FourFourTwo og United-Supporteren. Han skriver også fast for united.no og The Athletic.

Powered by Labrador CMS