Ryktesaker, uke 15

Kjøper Mourinho mannen han ikke fikk tak i for to år siden?

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 16. april

9.45: Det har stormet rundt Ross Barkley de siste dagene. Nå hevder John Richardson i Mirror at briten er høyaktuell for United. Mourinho skal ha prøvd å signere Barkley også som Chelsea-manager, den gang uten hell.

Et bud på 35 millioner pund ble den gang avslått, men nå kan det hende portugiseren får sin mann likevel – riktignok to år senere og i ny klubb. Midtbanespilleren har et drøyt år igjen av kontrakten, og blir trolig solgt i sommer hvis han ikke signerer en ny kontrakt før den tid.

Ronald Koeman skal ha gitt ham et ultimatum – signer kontrakten verdt 100.000 pund i uka, eller bli solgt.

9.30: Mirror skriver også at United er klare for å matche kontraktforslagene Zlatan Ibrahimovic skal ha fått fra utenlandske klubber – i klassen 20 millioner pund i året.

Ifølge ryktene har svensken fått to tilbud fra USA og ett fra Kina i denne lønnsklassen. Men det er nok mer enn skyhøy lønn som skal til for å få Zlatan til å bli på Drømmenes Teater. Trolig er Champions League-spill avgjørende.

9.00: Helt siden de Gea-ryktene begynte å svirre igjen, har United blitt linket til flere keepere. I dag er det Atletico-keeper Jan Oblak som blir nevnt av Daily Star Sunday. United skal være villig til å betale 125 millioner pund – da selvsagt med Antoine Griezmann på kjøpet.

At Griezmann er ønsket av United er ingen stor hemmelighet. Oblak på sin side, skal være verdsatt til rundt 40 millioner pund, og United ser angivelig på sloveneren som en mulig erstatter for vår spanske sisteskanse.

Lørdag 15. april

11.00: Milan og Inter har slengt seg  på i kampen om Lazio-forsvareren Stefan de Vrij. Det skriver italienske Corriere dello Sport.

Nederlenderens kontrakt går ut i 2018, og siden ingen fornyelse virke å være på trappene, kan det fort gå mot en exit allerede denne sommeren.

10.45: Liverpool og United kjemper om underskriften til Atletico-stopperen José Giménez. Det melder Mirror.

22-åringen er ansett som et av største talentene i La Liga, men har ikke fått så mye tillit av Diego Simeone de siste månedene.

10.30: To andre stjernenavn som ofte er nevnt i disse spaltene, er Romelu Lukaku og Antoine Griezmann. Nå hevder The Sun at Mourinho er klar til å legge heftige summer på bordet for å sikre seg duoen – nemlig 160 millioner pund!

Tabloidavisa skriver også at Wayne Rooney forlater Old Trafford, mens Mourinho skal være klar til å tilby Zlatan en ettårskontrakt verdt rundt 10 millioner pund. Sammen skal trioen Zlatan-Lukaku-Griezmann skyte United til topps i sesongen 2017/18 – vel, hvis alt går i orden.

10.05: James Rodriguez har vært linket bort fra Real Madrid i lang tid, og til United ved flere anledninger. Nå melder Manchester Evening News at oddsen har stupt på en mulig overgang til United. De røde djevlene er faktisk soleklar oddsfavoritt til å skaffe seg colombianerens tjenester.

Tiden får vise om det gir utslag i en faktisk overgang, men det ryktes at Rodriguez er en mann José Mourinho virkelig har sansen for.

25-åringen har ikke klart å spille seg til en fast plass i Zidanes Real Madrid, men har vært på banen 26 ganger denne sesongen, og scoret seks mål. 

Fredag 14. april

13.00: – Zlatans prioritet er å avslutte sesongen på en god måte. Zlatan vet hva han vil (etter det). Han vil spille i Champions League-finalen, og helst vinne turneringen, sier superagenten Mino Raiola, i følge MEN.

Så kan man spekulere i hva Zlatans agent mener med dette, men at Champions League-spill neste sesong kan være avgjørende, virker klinkende klart.

11.05: I det som begynner å bli en lang rekke av mennesker som skal mene noe om Antoine Griezmanns eventuelle overgang i sommer, er lagkamerat Fernando Torres den siste til å uttale seg. Kanskje er den etterhvert rutinerte spissen klok av skade, etter sin mislykkede overgang fra Liverpool til Chelsea i 2011.

– Hvor skal du dra for å forbedre det du har i Atlético Madrid? Det er ikke mange alternativer. Jeg håper han blir hos oss for alltid. Når en ung spiller blir en av verdens beste, vil alle ha deg, sier Torres i følge Daily Mail.

Griezmann har så langt denne sesongen 26 mål, og var igjen på scoringslisten da Atlético overvant Leicester med sifrene 1-0 på onsdag.

Utkjøpsklausulen skal ligge på drøye £76 millioner.

09.40: Manchester United vurderer Portos spiss Andre Silva som et alternativ til Antoine Griezmann, melder MEN.

Andre Silva er bare 21 år, men står bokført med 20 nettkjenninger for det portugisiske topplaget denne sesongen. Prisen skal ligge på småpene £50 millioner, og United konkurrerer med PSG og Marseille om spilleren, skriver avisen.

Torsdag 13. april

08.34: The Mirror er veldig behjelpelige denne torsdagen, for de mener å vite nøyaktig hvilke spillere José Mourinho ønsker å signere i sommer. Handlelisten er som følger:

Monacos Tiemoue Bakayoko, Atletico Madrids Antoine Griezmann og Inters Ivan Perisic. Hvis det verste skulle skje, at Zlatan Ibrahimovic forlater United, så kan også en overgang for Evertons Romelu Lukaku være aktuell.

08.11: Det var kanskje aldri spesielt sannsynlig, men stjerneskuddet fra Argentina – Paulo Dybala – skal være enig med Juventus om en ny og forbedret kontrakt. Forlengelsen strekker seg til 2022, og dette er dårlig nytt for alle som håpet at den «neste Messi» ville ikle seg rød drakt neste sesong.

07.55: Serge Aurier har stadig oftere oppleve benkplassen i PSG, og har til gode å skrive under ny kontrakt med Paris-klubben. MEN viser til France Football, som skriver at United – i likhet med flere storklubber i Europa – følger situasjonen til den kraftfulle høyrebacken tett.

Onsdag 12. april

19.00: Independents Miguel Delaney skriver onsdag at United krever Toni Kroos i retur dersom de selger David De Gea til Real Madrid. Les mer om det her.

18.50: Manchester Evening NewsLokalavisen skriver at United er klare favoritter til å hente Barcelonas venstreback Jordi Alba. De leder racet foran blant andre Chelsea, skriver de. Spanjolen har blitt utelatt fra nøkkelkamper denne sesongen, og det skal ha satt fart i ryktene om at Alba er på vei bort fra Barcelona.

08.05: Det er bare å erkjenne at sagaen om David de Gea har blusset opp igjen. United-journalist David McDonnell skriver i Daily Mirror at den spanske sisteskansen igjen er blitt et mål for Real Madrid. På Old Trafford frykter José Mourinho at De Gea skal distraheres. Samtidig melder Daily Mail at De Gea ikke vil bli solgt til den spanske storklubben, til tross for at Mourinho skal ha vært kritisk til United-keeperens prestasjoner mot West Bromwich og Everton. Avisen mener å vite at United kommer til å avslå hvert eneste bud fra Real Madrid og at klubben vet at spanjolenes andrevalg er Chelsea-keeper Thibaut Courtois.

08.00: Franske TMW forventer at Zlatan Ibrahimovic signerer en toårskontrakt med United i løpet av de to neste ukene i en artikkel gjengitt av The Sun. Svensken, som er oppe i 28 scoringer i sin første sesong, har hintet om at han vil bli værende på Old Trafford.

07.50: 22 år gamle Sergej Milinkovic-Savic var i kikkerten til en av Uniteds speidere i kampen mellom Lazio og Napoli på søndag. Det melder TuttoMercatoWeb, ifølge nettstedet Bleacher Report. Avisen Gazza Mercato hevder på sin side at Napoli-angriperen Dries Mertens var mannen United-speideren hadde oppmerksomheten sin rettet mot.

07.25: Ifølge Daily Mail har Wayne Rooney gitt beskjed til noen av sine betrodde lagkamerater at han er ferdig i Manchester United i sommer. Chris Wheeler, avisens United-korrespondent, skriver at Rooney er frustrert over den marginale rollen han har spilt på Old Trafford denne sesongen og at han frykter at United-karrieren er i ferd med å renne ut i sanden. Rooney har kun spilt 131 minutter siden han slo målrekorden til Sir Bobby Charlton mot Stoke, selv om han skal ha sagt seg villig til å spille til tross for småskadene som har holdt ham ute. Daily Mail hevder en overgang til kinesisk fotball er mest sannsynlig.

07.15: Vi starter dagen med en «spansk én». Ifølge den Barcelona-baserte avisen Mundo Deportivo skal United-speider Toni Lima være en regelmessig tilskuer på Espanyol-kamper for å se Aaron Martin (19) og David Lopez (27) i aksjon. Martin er en venstreback som nylig har spilt seg inn på førstelaget, mens Lopez karakteriseres som en fleksibel, defensiv midtbanespiller. Sport Witness, som gjengir artikkelen, skriver også at det er naturlig å anta at United er interessert i Theo Hernandez (19), Atlético Madrid-backen som er på lån hos Alaves og skal være ønsket av en rekke andre storklubber.

Tirsdag 11. april

14.30: Manchester United, Manchester City og Chelsea er alle interessert i Monacos Benjamin Mendy, melder Sky Sports. Venstrebacken har vært solid for kvartfinalisten i Champions League etter overgangen fra Marseille forrige sommer. Ingen forsvarer i Europa har flere målgivende i turneringen enn Mendy (8). I United er i så fall Mendy tiltenkt plassen på venstreback foran Luke Shaw, som har vært i hardt vær den siste tiden.

Daily Express skriver for øvrig også om Uniteds interesse for Mendy i en artikkel med en oversikt som spiller på at José Mourinho vil raide Monaco. I tillegg til Mendy, skal det nemlig også være interesse for Tiemoue Bakayoko og Djibril Sidibe.

12.00: José Mourinho bekreftet nylig at han har bestemt seg for hva som blir Adnan Januzajs skjebne i United, men ville ikke si hva avgjørelsen innebærer. Daily Mail mener imidlertid å vite at den unge belgieren vil bli solgt i sommer. Januzaj har vært på lån til Sunderland denne sesongen i håp om at gamlesjefen David Moyes skulle få fart på ham, men sesongen har vært en eneste lang nedtur både for Moyes, Januzaj og Sunderland som ligger desidert sist i Premier League.

07.20: Aldri en dag uten et rykte om Antoine Griezmann. I dag er det Daily Mirror som skriver at franskmannen vil bli tilbudt en ny og lukrativ avtale av Atlético Madrid som ønsker å beholde sin største stjerne. Den nye kontrakten vil inneholde en lønnsøkning og en større utkjøpsklausul – nå på 130 millioner pund. Den nåværende avtalen har en utkjøpsklausul på 85 millioner pund og går ut i 2021.

Mandag 10. april

17.45: Håper du å se Pierre-Emerick Aubameyang i United-drakt neste sesong? Se bort nå.

Den gabonske spissen scorer mål for gøy, og de fleste toppklubber i Europa har navnet hans på blokka. Nå har Dortmunds direktør uttalt seg om saken, og det er ikke mange alternativer for Aubameyang når det kommer til valg av klubb:

– Jeg tror han blir værende hos oss, men hvis Real Madrid eller Barcelona banker på døren kan det forandre seg. De andre klubbene som er interessert i han er ikke aktuelle. Spesielt ikke Bayern München, for det tillater vi ikke, sa Hans-Joachim Watzke i følge Daily Mail.

16.45: I en tid hvor mange her i Norge koser seg med påskekrim på hytta, koser Antoine Griezmann seg med stadige spørsmål fra media om hans fremtid. Etter lørdagens poengdeling mot Real Madrid, ble Griezmann så klart spurt om han kunne tenke seg å bytte klubb, men bli værende i samme by.

– Real Madrid? Jeg kan ikke si klart ja eller nei, men å gå fra Atlético til Real tror jeg er umulig. Veldig få spillere har gjort det. Akkurat den tror jeg er «død», sa Griezmann i følge Daily Mail.

Så skal det også legges til at franskmannen sier at han håper å bli værende i sin nåværende klubb, noe han ved gjentatte anledninger har uttalt.

08.00: José Mourinho har bestemt seg for å selge Luke Shaw i sommer uavhengig av hva venstrebacken viser resten av sesongen. Det melder Mirror. Avisen skriver videre at United-manageren skal ha fått klar beskjed av ledelsen på Old Trafford om å bruke Shaw så mye som mulig slik at Unted kan få tilbake mesteparten av de nesten 30 millioner pundene klubben betalte til Southampton for venstrebacken.

Powered by Labrador CMS