– Sjokkerende, grusomt, elendig

Et mysterium at de ligger på 3. plass…Les hva engelske aviser skriver etter onsdagens seier.

Publisert Sist oppdatert

Her er det viktigste fra de engelske tabloidjournalistene om onsdagens kamp.

The Times, James Ducker

Smallings sjeldne avslutninger glatter over sprekkene

Det er vanskelig å si hva som er mest flatterende for United – 3-1-seieren mot Burnley eller Premier League-tabellen. (…) Man kan ikke gjøre annet enn å undre seg hvor lenge statistikken (ett tap på 18) kan holde seg om de fortsetter å halte videre som i denne kampen. Burnley var i lange perioder det overlegne laget. Et United-lag, som spesielt før pause, var grusomme.  (…)

blind343

The Telegraph, Mark Ogden:

I en uke full av tall og statistikk, så vil kanskje Joel og Avram Glazer (som var på kampen) anse 3. plass på tabellen og ett tap på 18 kamper som bevis på at sommerkjøpene på 153 millioner pund var penger vel brukt. (…) de amerikanske eierne bør imidlertid ikke være i tvil om at mye arbeid fortsatt gjenstår. (…)

United var elendige. De manglet fullstendig samhandling og en hver form for strategi, og ble presset lenger og lenger tilbake på banen.

The Guardian, Paul Wilson

Chris Smalling burde vært en kandidat til «banens beste» etter to mål i 1. omgang, men var så usikker i forsvarsspillet sitt at det ville vært fullstendig galt. Akkurat det oppsummerer Manchester United for øyeblikket – ingenting går helt rett. (…)

Årsaken til problemene var at United ikke klarte å få tak i ballen på midtbanen, og om de først gjorde det så tok de dårlig vare på den. Dermed ble Falcao og Van Persie igjen kun tilskuere.

The Independent, Tim Rich:

Manchester United v Burnley - Premier League

Daily Mail, Ian Ladyman:

På slutten så virket alt som vanlig. United var på vei mot seier, presset på og hadde sjanser til 4-1. En halvtime tidligere var alt imidlertid veldig annerledes. Da var  det nok en trist kveld for den største klubben i England. Da ledet de 2-1, men det holdt så vidt – og det hadde så vidt holdt gjennom hele kampen. (…) Det kom buing fra en liten del av Old Trafford. De buet ikke enkeltspillerne, selv om noen kunne ha fortjent det. Nei, de viste sin misnøye med noe enda verre – de buet stilen. Det var ikke alle på Old Trafford som buet – langt i fra – og det varte heller ikke lenge. Men det skjedde.

Opp gjennom årene har vi sett nesten alt på denne fantastiske arenaen. Det meste har vært bra, noe har ikke vært det. Dette var likevel sjelden kost. United ble utspilt, fraløpt, utpasset og utmanøvrert av et lag som startet kampen på 19. plass i Premier League.  (…). Falcao og Van Persie var grusomme. Ingen av dem klarte å ta imot ballen. Ingen av dem fant rom å bevege seg i. (…) Van Gaal oppsummerte med at det var en «heldig seier», og denne gangen trenger han ikke statistikker for å overbevise oss om at det var rett.

Daily Mail gir De Gea og McNair 7 på børsen, Jones, Smalling, Rojo, Blind, Rooney og Wilson 6, mens resten får 5ere.

The Sun, Neil Custis:

Louis van Gaal elsker statistikkene sine, men den mest utrolige statistikken er den som viser at Manchester United er på 3. plass i serien og kun har tapt én av sine siste 18 kamper. Ved å spille som dette burde de ikke være i nærheten av en topp 4-plassering.

The Sun gir 8 på børsen til De Gea og Smalling, McNair, Jones, Evans, Blind, Rooney og Wilson får 6, mens resten får fem. Det vil si, resten, unntatt Falcao, som får 4.

Manchester Evening News. Samuel Luckhurst:

Manchester United v Newcastle United - Premier League

McNair var samtidig et nivå opp fra Valencia på høyrebacken. Han var en av få spillere som matchet Burnleys energi, og selvtilliten økte ettersom kampen skred frem. (…)

United savnet også Jones i kampen. De 40 minuttene etter at han gikk ut var kaos, da Smalling og Evans byttet på å late som om de var en Pat McGibbon. (…)

Di Maria burde bli på venstrekanten. Det var ikke en fantastisk forestilling, mange angrep ble ødelagt da argentineren hadde ballen, men han kunne også hatt en straffe før den han fikk.

Daily Miror:

Spillerbørs:

7: De Gea, Smalling

6: McNair, Jones, Rojo, Blind, Rooney, Di Maria, Van Persie

5: Evans, Januzaj, Falcao, Herrera

Manchester Evening News, Stuart Mathieson

Resultatet vil se bra ut i historiebøkene, men kampen vil fort være glemt. (…) Det er ingen indikasjoner på opprør i United-garderoben – heller det motsatte. Louis van Gaal forteller også at han applauderes da han møter United-fansen. Men akkurat som David Moyes’ taktikk ble satt under lupen, og uansett hva de han møter sier, så har et opprør rundt Uniteds stil startet i sosiale medier. (…) Det var ganske sjokkerende å se United på denne måten. Et nervøst kaos i forsvar og de store stjernene på topp som ikke evnet å ta tak i ballen.

Powered by Labrador CMS