– De vil bygge et ungt, energisk og raskt angrep

PARIS: Telegraph-journalist James Ducker er overbevist om at Ole Gunnar Solskjær har en finger med i spillet om stjerneskuddet Jadon Sancho (18).

Publisert Sist oppdatert

Dagen før Champions League-oppgjøret på Parc des Princes meldte Ducker at både Manchester United og Paris Saint-Germain ønsker seg den 18 år gamle Dortmund-vingen i sommer.

– De ønsker seg ham, men om de får ham er en annen ting, sier Ducker til united.no i Paris.

– For øyeblikket er også PSG veldig interessert. Dortmund vil i utgangspunktet ikke selge ham, men dersom det står mellom de to klubbene vet de at de kan få en høy pris.

Prisen som nevnes er 100 millioner pund. Det vil i så fall bety ny klubbrekord for både Manchester United og Borussia Dortmund, som kjøpte Sancho fra Manchester City i 2017 for rundt åtte millioner pund.

– Det er helt latterlig, men det er sånn markedet har blitt, sier Ducker.

Han er overbevist om at Solskjær allerede er involvert i planleggingen av sommerens overgangsvindu og vurderer Sancho som en perfekt signering for den norske manageren.

– Jeg tror han har stor påvirkningskraft, og Sancho er en perfekt prototype for Solskjær-stilen.

– United ønsker seg en allsidig angrepsspiller som kan levere umiddelbart og som samtidig er en langsiktig investering. En som er høyreving av natur, noe United har ønsket seg en stund.

Sancho scoret sitt første mål for Dortmund mot Bayer Leverkusen i april 2018 og har ikke sett seg tilbake siden. I oktober fikk han ny kontrakt til 2022 og noen dager senere debuterte han for England. Denne sesongen står han med 9 scoringer og 14 målgivende pasninger – to målpoeng mindre enn Paul Pogba.

GULT ER KULT: Manchester United hentet både Shinji Kagawa og Henrikh Mkhitaryan fra Borussia Dortmund. Ingen av dem ble noen stor suksess.

Ny strategi?

Ducker tror interessen for Jadon Sancho markerer en ny strategi på overgangsmarkedet for Manchester United.

Nå skal det være slutt på å investere store summer i stjerner som ikke har tiden på sin side. I stedet skal klubben returnere til prinsippene til Sir Alex Ferguson og satse ungt.

– Erfaringen med Alexis Sánchez har vært dyr for klubben. Jeg tror den har vist dem at det ikke lønner seg å signere stjerner i den alderen til den prisen. Under Ferguson ville de ikke signere spillere over 26 år, og de vil nok tilbake til det, sier Ducker, som likevel mener det innebærer en viss risiko å hente en 18-åring til den prisen.

– De ønsker å bygge et ungt, energisk, spennende og raskt angrep med spillere som Marcus Rashford, Paul Pogba, Jesse Lingard og Anthony Martial.

– Jeg tror Sancho fortsatt har en vei å gå, men de ser på ham som et veldig spennende talent. Det kan være at de bestemmer seg for å gå for noen som er litt eldre. Ikke mye eldre, men en som er 22-23 år gammel og har litt mer erfaring. De liker å ha en engelsk stamme og har hatt det i mange år.

14 SCORINGER: Og 9 målgivende pasninger har Jadon Sancho for Dortmund denne sesongen. Onsdag røk laget ut av Champions League mot Tottenham.

Dyre talenter

Ducker er ikke den journalisten som skriver United-rykter hver eneste uke. Det gjør Sancho-rapporten ekstra interessant.

Telegraph-journalisten understreker imidlertid at det er en lang vei fra interesse til et konkret bud ligger på bordet.

– Vi er bare i mars, og det er mange følere ute på denne tiden. Det er gjerne sånn at du følger med litt overalt. Det er en enorm interesse for unge spillere som er på vei opp, sier Ducker og nevner blant andre Frenkie de Jong som går fra Ajax til Barcelona for 75 millioner i sommer. 

– Det er helt absurd, men så lenge klubbene ikke blir flinkere til å rekruttere fra sine egne akademier vil trenden bare akselerere.

VERDIFULL: Frenkie De Jong kostet Barcelona 75 millioner pund. Sancho kan bli enda dyrere.

Samtidig mener han at United er nødt til å betale prisen det koster når de først finner en spiller de mener oppfyller alle krav.

– De ser etter en sportsdirektør, og det blir interessant å se hvordan det ender. Rekrutteringsstrategien deres har rett og slett ikke vært bra nok.

– Det er bare et knippe spillere som møter alle kravene United setter, og de spillerne kommer med latterlige prislapper. Jeg tror de ønsker seg en stopper, en angrepsspiller og en midtbanespiller. Det blir spennende å se om de klarer å hente inn spillere i så viktige posisjoner.

– United har brukt 30 millioner og 40 millioner der på spillere som ikke har lyktes. Er det ikke bedre å bruke 75 millioner på en spiller som kommer til å lykkes?

Powered by Labrador CMS