– Ikke selg Rooney!

Bryan Robson er ikke i tvil om hva Sir Alex burde foreta seg.

Publisert Sist oppdatert

Manchester Uniteds legendariske kaptein har kastet seg inn i Rooney-debatten, og mener at klubben burde beholde engelskmannen.

Robson forteller at han aldri ville solgt Rooney om han var manager.

– Det siste jeg ville ha gjort er å selge ham, uttalte han.

– Han avgjorde kampen

Spekulasjonene rundt Rooney har vart i årevis. Helt siden krangelen med Ronaldo og City-sagaen har spekulasjonene haglet.

Rooney var sentral da United sikret ligatittelen mot Aston Villa, og serverte en nydelig assist til en enda nydeligere scoring fra Robin van Persie.

Spillere som Robert Lewandowski og Radamel Falcao har i det siste blitt linket til Old Trafford, men Robson mener at Rooney må bli værende i den røde delen av Manchester.

– I øyeblikket dysser folk ned Rooneys ferdigheter, men det siste jeg ville gjort er å selge ham, sa Robson, og la til:

– Han er en helt massiv del av klubbens suksess. I enkelte kamper er han en topp, topp spiller. Han gjør ting andre spillere ikke gjør.

Robson mener at Rooney var minst like viktig som Robin van Persie i kampen mot Villa.

– I mine øyne vant Rooney kampen for United i løpet av de første 20 minuttene. Alle kan snakke om Van Persies flotte mål, men Rooneys pasninger og intelligens var av toppklasse.

– Bruk ham hvor som helst

Rooney har med årene stadig blitt flyttet et hakk bakover på banen. For noen sesonger siden spilte han helt i front, mens han etter hvert har blitt brukt mest i den hengende spissrollen. Mot Villa opererte han sentralt på midtbanen.

United-legenden skryter av engelskmannens allsidighet.

– Om jeg hadde vært manager, og hadde hatt en spiller som ham, hadde jeg brukt ham hvor som helst, sa han, og utdypet:

– Uansett hvilket rolle jeg hadde brukt ham i, er jeg sikker på at Wayne ville gjort en strålende jobb fordi han er så intelligent.

Powered by Labrador CMS