Sir Alex: – Fantastisk!

Sir Alex Ferguson hadde mye på hjertet etter å ha vunnet sitt 13. ligagull med United.

Publisert Sist oppdatert

Uniteds mektige manager var i strålende humør etter å ha sikret Uniteds 20. ligagull gjennom klubbens historie.

Skotten smilte fra øre til øre, og svarte villig på alle spørsmål fra Skys reporter.

Om kampen:

Sir Alex skrøt av det offensive spillet United viste i første omgang, men likte ikke helt at United slapp Aston Villa inn i kampen igjen.

– Vi spilte fantastisk fotball i første omgang. Vi må gi litt kreditt til Aston Villa, de har et ungt lag og ga aldri opp, begynte Ferguson, før han la til:

– I andre omgang ga vi bort litt av ballinnehavet, noe som er forståelig, men også litt bekymringsfullt. Men når det er sagt, så bommet vi også på et par store sjanser i andre omgang, og kunne vunnet mer.

– Når alt kommer til alt, er jeg fornøyd med hvordan vi framstod.

Om sesongen og ligagullet:

Skotten var, som nevnt, meget fornøyd med å ha vunnet nok et ligagull. Han mener at lagets stabilitet gjennom hele sesongen har vært utslagsgivende.

– Det er fantastisk med nummer 20, og det 13. gullet i Premier League, fortalte Ferguson, og la til:

– Jeg synes vi fortjente det. Stabiliteten vi har vist denne sesongen har vunnet oss ligaen, og jeg synes vi var fantastiske i kveld.

Om Van Persie:

Ferguson hadde mye fint å si om lagets toppscorer, og var imponert over Van Persies vakre 2-0-scoring.

– Det var et nydelig volleymål av Van Persie, og det liknet veldig på noe av det han viste i Arsenal – hodet over ballen, flott balanse, perfekt timing, fantastisk avslutning, skrøt han.

Skotten fortsatte å skryte av sin nederlandske stjernespiss.

– Han har vært utrolig. Han var fantastisk de første seks månedene, så fikk han en måltørke som alle spisser får, sa han, og la til:

– Straffemålet mot Stoke vekket ham, og han var fantastisk i dag.

Om sammenlikningen med tidligere generasjoner:

Ferguson ble deretter konfrontert med at mange har hevdet at denne United-utgaven ikke er like god som tidligere generasjoner. Skotten er ikke enig med kritikerne.

– Det er lett å si. Folk er nostalgiske og mener alltid at alt var bedre før, begynte han.

– Hvis man ser på det store bildet, så har vi aldri hatt så mange poeng med fire kamper igjen. Vi har aldri gjort det før, la han til.

– Og målene vi scoret i dag, de var i ypperste, ypperste klasse, fortalte Ferguson, og nevnte flotte mål scoret av legender som Beckham, Cantona og Solskjær.

Sir Alex avsluttet med å skryte av ungguttene i dagens United-stall.

– Se på unge spillerne vi har i troppen i dag – David de Gea som har utviklet seg gjennom hele sesongen, og gjorde noen flotte redninger i dag, begynte Ferguson, som også nevnte Rafael, før han la til:

– Se på Jones i dag, måten han framstod – han kan bli en av våre aller beste spillere noensinne!

Powered by Labrador CMS