– Tungt å se ham dra

Per Mertesacker innrømmer at det er tøft å se Van Persie i United-drakt.

Publisert Sist oppdatert

I sommer valgte Robin van Persie å forlate Arsenal til fordel for Manchester United, i håp om å endelig vinne en tittel. Det klarte nederlenderen på første forsøk, og på søndag gjester han sin tidligere hjemmebane for første gang siden overgangen – og i tillegg som seriemester!

Arsenals tyske midtstopper, Per Mertesacker, innrømmer at det er tungt å se Van Persie spille for rivalene, og skryter samtidig av spissens ferdigheter.

– Vi spurte oss selv – "hvordan kan han såre oss på den måten?" fortalte Mertesacker åpenhjertig, og la til:

– Han startet så bra med en gang i United. Han scoret avgjørende mål helt fra starten av. Vi snakket mye om det da vi reiste rundt, og også ellers når United spilte og Robin scoret.

– Laget har tatt ansvar

Tyskeren forteller at det var tungt å se Van Persie forsvinne, spesielt på grunn av hans enorme bidrag i Arsenal.

– Det var hardt fordi vi visste at han reddet oss flere ganger forrige sesong. Han scoret masse mål for Arsenal på slutten av kampene, uttalte Mertesacker.

– Men nå har vi sjansen til å vise at Robin ikke bar laget vårt alene. Han har dratt og vi har erstattet ham godt, la han til.

Mertesacker mener at laget har tatt ansvar etter at nederlenderen forsvant.

– Én spiller kan ikke erstatte Robin alene. Vi har fire spillere som har scoret rundt ti mål denne sesongen. Vi trengte flere spillere for å erstatte ham.

Stemte på Van Persie

Selv om Mertesacker var skuffet over å se Van Persie forlate The Emirates, har han ingen problemer med å skryte av nederlenderen, eller å unne ham suksess.

Den tyske midtstopperkjempen forteller at han stemte på Robin van Persie som årets spiller med den største selvfølgelighet.

– Selvsagt stemte jeg på Robin! røpet han, og forklarte:

– Med hans kvaliteter – han leverer hvert år. Jeg tror de fleste Arsenal-spillerne stemte på ham. Han er en verdensklassespiller!

Powered by Labrador CMS