– Føler meg hjemme

Nani forteller om oppveksten og United-karrieren i et lengre intervju med Inside United.

Publisert Sist oppdatert

Etter en flott debutsesong i 2007/2008 var det store forventninger knyttet til Nanis videre United-fremtid. Dessverre fortsatte han ikke utviklingen som mange hadde håpet den neste sesongen, og til tross for enkelte flotte detaljer og vakre scoringer fant han aldri frem til noen stabilt god form. Han fikk mye kritikk for dårlige valg og svak fotballforståelse, og rundt juletider i fjor var det flere som var usikre på om spilleren hadde noen fremtid i den røde trøya.

De som tvilte på Nani skulle derimot få svar. Nani hadde vært skadet og startet for første gang på lenge en ligakamp i hjemmemøtet mot Burnley 16. januar. Til tross for at han var noe kamprusten, viste vingen gode tendenser i 3-0-seieren – noe som var en forsmak på hva som ventet. Etter dette så Nani seg aldri tilbake og var en av vårsesongens desidert beste spillere, med fantastiske kamper mot blant andre Arsenal, Milan og Bayern München. Denne sesongen har han fortsatt i samme spor og har vært en av nøkkelspillerne i sesonginnledningen.

Til Inside United forteller portugiseren i et lengre intervju om vendepunktet i United-karrieren, ankomsten til England, oppveksten i Portugal og om denne sesongens tittelmuligheter.

Vendepunktet

– Forrige sesong var viktig for selvtilliten, forteller Nani og fortsetter: – Jeg var fornøyd med måten jeg spilte på siste halvdel av fjorårets sesong, og jeg håper å fortsette å utvikle meg for hvert år som går.

Nani inrømmer at han innså at han måtte utvikle seg for at karrieren virkelig skulle skyte fart.

– Jeg snakket med manageren om situasjonen, men jeg visste selv at jeg måtte endre enkelte ting etter skaden om jeg ønsket å spille. Jeg måtte forbedre meg og vise alle hva jeg kan.

– Da jeg ble skadefri jobbet jeg knallhardt på trening, noe manageren så. Han fortalte meg at min sjanse skulle komme, og når jeg fikk gikk ting veldig bra, forklarer portugiseren, som også understreker at han er svært takknemlig for støtten han har fått fra publikum og fra Sir Alex Ferguson.

– Jeg er svært takknemlig for støtten jeg får. Den gir gir meg selvtillit til å spille så godt jeg kan hver kamp.

– Jeg føler meg sterk og håper jeg kan hjelpe laget til mange flotte øyeblikk denne sesongen.

– Føler meg hjemme

Nani, som kom til klubben sommeren 2007 føler han har utviklet seg i løpet av de drøye tre årene han har vært i England.

– Jeg litt eldre nå og har helt klart bedre selvtillit. Dette er min fjerde sesong, og jeg føler at dette er hjemmet mitt nå.

– Det var en stor overgang å komme hit. Jeg var glad, men jeg måtte tilpasse meg, forteller Nani.

– Jeg var alene siden familien min fortsatte å bo i Portugal, men jeg var veldig heldig som hadde Anderson, Cristiano (Ronaldo) og Carlos (Queiroz) i klubben. Vi kunne snakke portugisisk sammen og jeg lærte litt engelsk hver dag av Cristiano og Carlos. Som sagt, jeg føler meg hjemme og er veldig lykkelig her.

Oppveksten

I intervjuet med Inside United forteller Nani også om oppveksten hvor han spilte fotball i gatene i Amadora.

– Alt jeg tenkte på var fotball. Jeg spilte fotball hele dagen, men det var ikke alltid lett, for jeg kommer fra et tøft område. Jeg måtte være sterk og fokusere på fotballen og aldri bli distrahert. Jeg var heldig som hadde fotballen og konsentrere meg om.

– Jeg hadde alltid en drøm (om å bli profesjonell fotballspiller). Broren min, Paolo Roberto, som er fem år eldre enn meg, fikk meg til å begynne å spille fotball. Han var en god spiller, den beste i nabolaget, faktisk, og han lærte meg alt. Faren min var i Cape Verde på den tiden, så han var som en far for meg. Han var min inspirasjon, sier Nani.

Nani forteller også at han prøvde å kopiere spillere som Luis Ronaldo og Figo da han spilte på gata, og at mye av hans teknikk stammer fra den tiden.

– Ferdighetene man lærer (på gata) gir deg selvtillit til å spille fotball, men resten må man lære i en klubb. Jeg var heldig som fikk komme til Sporting.

Titteldrømmen

Nani mener det er for tidlig å snakke om hvilke lag som kommer til å kjempe om Premier League-tittelen allerede nå.

– Det er alltid en stor motivasjon å å vinne tittelen, og vi jobber hardt for å få det til. Jeg tror det er for tidlig å si om det kun vil være oss og Chelsea som kommer til å kjempe om den – vi får vente til november/desember, kanskje vi har en bedre idé da.

– Jeg gleder meg til hver eneste kamp og vil at hver kamp denne sesongen skal være spesiell. Når du spiller for Manchester United ønsker du å vinne hver eneste kamp, og jeg håper vi kan vinne nok kamper til å ta tittelen, avslutter Nani.

I intervjuet forteller Nani også om at han sommeren 2005 var på omvisning på Old Trafford og allerede da hadde en drøm om å få spille for Manchester United. Den delen av intervjuet kan du lese HER.

Kilde: Manutd.com

Powered by Labrador CMS