– Ikke sammenlign

Rio Ferdinand mener at det er meningsløst å sammenligne dagens United-lag med tidligere utgaver.

Publisert Sist oppdatert

Ferdinand har hatt en meget god sesong, og har bidratt sterkt til at United nå kan feire for sin 20. ligatittel. Mange avskrev engelskmannen etter noen svake sesonger, men Rio har gitt kritikerne svar på tiltale.

United har aldri hatt like mange poeng med fire kamper igjen, og med seier i de fire gjenstående kampene vil seriemesterne havne på 96 poeng – noe som er rekord. Midtstopperveteranen uttalte til MUTV at laget må beholde fokus, og sa samtidig at han ikke bryr seg om den klassiske pubdiskusjonen.

– Jeg synes at det er meningsløst å sammenligne lag fra ulike epoker, sa Rio, og la til:

– Det er en fin pubdiskusjon og mat for mediene, men for oss handler det kun om å vinne.

Midtstopperen er selvsagt meget fornøyd med å ha sikret ligatittelen.

– Vi får gullmedaljen på slutten av sesongen, og det er vi meget tilfredse med. Å sammenligne oss er bortkastet tid. Vi respekterer alle lagene som har vært før oss, men vi ønsker kun å være en del av klubbens historie, fortalte Ferdinand.

Den stilfulle midtstopperen røpet at fjorårets skuffelse gjorde at årets ligagull smakte enda bedre, og uttalte også at han føler at det var fullt fortjent at United stakk av med ligatittelen.

– Jeg synes det viser hvilket solid mannskap manageren har opparbeidet, sa Rio, før han hevdet:

– Mange lag ville sannsynligvis falt sammen.

Ferdinand sammenligner Uniteds reaksjon på fjorårets skuffelse med hvordan Liverpool taklet å tape kampen om ligagullet for noen år tilbake.

– Vi spilte mot Liverpool for noen sesonger siden, og vant tittelen rett foran nesen på dem – de har ikke kommet seg siden, uttalte midtstopperen, før han la til:

– Det viser mentaliteten og karakterstyrken som denne klubben har.

Rio Ferdinand beroliger de som frykter at United-spillerne skal bli mett på suksess.

– Det vil aldri bli kjedelig å vinne. Det er alltid herlig å vinne tittelen, og det er ekstra gøy å gjøre det her på Old Trafford på denne måten – med stil, avsluttet han.

Powered by Labrador CMS