Utelukker Chicharito-exit

Sir Alex er klar på at Chicharito blir i Manchester.

Publisert Sist oppdatert

Med tøff konkurranse fra Rooney, Van Persie, Welbeck og Kagawa, sliter den lille meksikaneren med å få spilletid i United-trøya.

Meksikaneren har kun startet seks kamper i serien denne sesongen, men har likevel notert seg for åtte ligamål. Totalt har han startet 18 kamper denne sesongen, og står bokført med 16 scoringer for ligalederne.

Chicharito har ikke lagt skjul på at han ønsker mer spilletid, og spissen har blitt aet til både Juventus og Real Madrid.

Skryter av målstatistikken

Sir Alex har imidlertid ingen planer om å la meksikaneren forlate Old Trafford.

– Jávier er på en langtidkontrakt. Vi bryr oss ikke om det er interesse. Jeg snakker til spillerne hele tiden, og spesielt de som ikke spiller. Jeg har sagt til Jávier at det har vært spesielt vanskelig å utelate han, fordi han har scoret 16 mål denne sesongen, fortalte Ferguson, og utdypet:

– Hvis du ser på hvor mange mål han har scoret i forhold til hvor mange han har spilt, har han en briljant statistikk. Han vil alltid være sånn, fordi han er en fantastisk spiller i boksen.

United-manageren skryter av bredden i stallen, og gir den skylden for Chicharitos mangel på spilleminutter.

– Det er vanskelig når man konkurrerer mot en spiller som Robin van Persie. I tillegg har vi Welbeck, Rooney og Kagawa. Det er fordelen med å ha en sterk stall. Det har gitt oss en fordel, sa Sir Alex.

– Ikke helt lik Solskjær

Chicharito blir ofte sammenliknet med Ole Gunnar Solskjær, fordi han ofte avgjør kamper når han kommer inn som innbytter, på samme måte som nordmannen gjorde for United. I tillegg er begge kjente for å være smarte boksspillere med gode avslutningsferdigheter. Sir Alex Ferguson mener at det er mye likt, men forteller også at det er en markant forskjell mellom de to.

– Ole Gunnar var veldig avslappet og taklet å ikke spille hver eneste uke. Hernández ønsker å spille hver kamp. Hvis tålmodigheten hans løper ut, er ikke det et problem for meg. Hvis spillere ikke er fornøyde med det, så er det bra, forklarte Ferguson, og la til:

– Jeg har ingen problemer med gutten. Han har vært fantastisk – et friskt pust siden han kom hit. Han er en veldig viktig spiller for oss.

– Han gjør noe i hver eneste kamp. Han forandrer ting. Han gjør noe annerledes enn de andre spissene våre.

Chicharito spilte ikke mot Sunderland lørdag, og det er derfor en overveiende sannsynlighet for at meksikaneren blir blant de elleve som starter mot Chelsea mandag. Det er muligens ikke så dumt for United, for den lille spissen har det med å finne veien til nettmaskene mot blåtrøyene.

Powered by Labrador CMS