Uniteds superinnbytter

Ingen managere i PL har samme luksus på benken som José Mourinho. Portugiseren kan når som helst sette inn Martial – og vite at noe sannsynligvis kommer til å skje.

Publisert Sist oppdatert

Ingen spiller har stått for flere målpoeng i PL etter å ha kommet inn fra benken enn Uniteds Anthony Martial, ifølge Optas tall.

Franskmannen har kommet inn som innbytter ved ti anledninger denne sesongen, og har scoret fire mål, noe som gjør han til innbyttertoppscorer i PL.

Legger man til de to assistene han har servert, har han til sammen seks målpoeng.

Det betyr at han har vært involvert i godt over halvparten av målene som har kommet fra innbyttere denne sesongen – og det er heller ikke så verst.

Faktisk er Manchester United det Premier League-laget som har fått flest mål fra innbytterne sine etter Lingards avgjørende scoring mot Chelsea i helgen.

INNBYTTERMÅL NUMMER 10: Med Lingards scoring mot Chelsea ble United det laget som har fått flest mål fra innbytterne sine i PL hittil i år.

Det var det tiende målet som har kommet fra benken i år, og i tillegg til Martials fire har Lingard bidratt med ytterligere to (altså tre totalt), mens Rashford har scoret to og Fellaini har scoret ett som innbytter.

Det betyr for øvrig at 18 prosent av Uniteds 53 mål har kommet fra innbyttere – noe som tyder på at Mourinho ofte treffer med byttene sine, spesielt offensivt.

ENDRER KAMPBILDET: Marouane Fellaini har ofte kommet inn som et oppspillspunkt når United sliter med å bryte ned motstandere.

Dette kan selvsagt skyldes at United har flere spillere med ekstremferdigheter på benken. Rashford og Martial kan komme inn med sin voldsomme hurtighet når de ikke starter, mens Fellaini kan endre kampbildet med hodestyrken sin.

Nummer to på tabellen over lag som har fått flest scoringer fra innbytterne sine er Manchester City med 9, fulgt av Arsenal og Everton (6) og Chelsea/Stoke/Watford/West Ham med 5.

Powered by Labrador CMS