– Han er drivkraften

Michael Carrick hylles.

Publisert Sist oppdatert

Ferdinand hevder at Carrick har tatt steget ut av skyggen til Paul Scholes, og omtaler samtidig 31-åringen som selve drivkraften i Manchester United-laget.

Carrick kom til Old Trafford fra Tottenham i 2006, men det tok tid før midtbanespillerens bidrag for alvor ble verdsatt i den røde delen av Manchester. 31-åringen ble lenge beskrevet som en ‘unsung hero’, men den siste tiden har United-fansen sunget «It’s hard to believe it’s not Scholes, it’s Carrick you know» så det har runget ut over Old Trafford.

Også på landslaget har Carrick slitt i skyggen av Steven Gerrard og Frank Lampard, og han valgte å takke nei til EM-deltakelse i forrige mesterskap fordi han ikke lenger ønsket å være stallfyll i England-troppen.

– Den mest undervurderte spilleren i Premier League

Rio Ferdinand forteller at midtbanespillerens bidrag alltid har blitt verdsatt i United-garderoben.

– Michael er den mest undervurderte spilleren i Premier League, men han er høyt verdsatt blant samtlige spillere i stallen, sa midtstopperen, og la til:

Carrick noterte seg for en glimrende assist mot Chelsea i helgen, noe som ikke har gått hus forbi hos Rio Ferdinand.

– Ingen andre kunne spilt en slik pasning. Det må være sesongens pasning. Jeg er sikker på at ingen vil snakke om det. Det vil bli skuffet under teppet, og alt snakket vil være om de andre spillerne som muligens gjør mer eksplosive ting enn det Michael gjør, sa han, og la til:

– Han er litt laidback. Han spiller i sitt eget tempo. Han går ubemerket.

– Har tatt ansvar

Paul Scholes har ikke blitt noe yngre med årene, og denne sesongen har United-legenden slitt med spilletid som følge av både skader og varierende prestasjoner. Ferdinand mener Carrick har stått frem og tatt ansvar.

– Han har markert seg denne sesongen. Det kommer med erfaring og ansvar. Han har stått frem. Når Scholesy ikke har spilt like mange kamper, har ansvaret gått til Michael. Han har taklet det ypperlig, skrøt Ferdinand.

– Man skulle bare ønske at slike spillere ikke må gå gjennom karrieren og søke etter anerkjennelse. Man ønsker at folk skal gi dem den anerkjennelsen. Sånn har det vært med Michael, og det er uheldig, sa Rio.

Carrick har notert seg for én scoring og seks målgivende pasninger på 33 kamper denne sesongen.

Powered by Labrador CMS