Så er det offisielt

Ex-Red Henning Berg er innsatt som ny manager i Blackburn.

Publisert Sist oppdatert

Nordmannen, som var med da Ewood Park-klubben snøt United for Premier League-troféet i 1995, men langt på vei gjorde opp for seg med tre flotte sesonger på Old Trafford, har skrevet under på en treårskontrakt med de blå/hvite.

I en kommentar til utnevnelsen sier Berg til Blackburns hjemmeside at det føles fantastisk å være tilbake i klubben han i mange år var en del av som spiller.

– Det gir meg en god følelse å være tilbake, for jeg har mange gode minner herfra. Og så kjenner jeg mange av menneskene som fremdeles er involert i klubben.

– Jeg kjenner klubbens historie, og jeg kjenner dens verdier. Jeg vet hvordan den har blitt drevet, og vi ser frem til å lede den i riktig retning. Det er mye positivt ved denne klubben, sier Berg, som tar fatt på sin nye jobb med ett overordnet mål. Å sørge for at Blackburn Rovers returnerer til Premier League så fort som mulig.

Femte ex-Red i sjefsstolen

Henning Berg er slett ikke den eneste med United-bakgrunn som har ledet Blackburn Rovers som manager.

Johnny Carey var manager der i to perioder – 1953-58 og1970-71, mens Brian Kidd hadde ansvaret fra 1998-99. Siden har både Mark Hughes (2004-08) og Paul Ince (noen få måneder i 2008) forsøkt seg med vekslende hell. Nå er det altså Henning Bergs tur til å forsøke seg.

United.no ønsker den tidligere forsvarsklippen lykke til i hans nye virke.

Powered by Labrador CMS