– Kan bli verdensklasse

Ex-Red Henning Berg ser et enormt potensial i Adnan Januzaj, men ber United-supportere om å vise tålmodighet.

Publisert Sist oppdatert

Berg, som for tiden jobber som ekspert for MUTV, sammenlikner det 18 år gamle stortalentet med Arsenals Mezut Özil, og har stor tro på en strålende fremtid for den belgiskfødte ballkunstneren.

I et intervju med ManUtd.com sier Berg dette:

Blackburn Rovers Announce Henning Berg as Their New Manager
HENNING BERG: – Januzaj kan bli verdensklasse.

– Jeg har virkelig hatt stor glede av å følge Adnan Januzaj denne sesongen. Det har vært herlig å se en så ung spiller som ham dominere kamper mot etablerte profesjonelle. Det er slikt man ikke ser så ofte.

– Man ser gjerne unge gutter gjøre det godt i deler av en kamp, men Januzaj har både tilstedeværelse og spilleforståelse, i tillegg til god ballfølelse og tro på seg selv. Det er det som gjør det mulig for ham å levere varene allerede nå. Men det er ikke enkelt, og vi bør ikke forvente at han skal klare det hver eneste gang han opptrer.

– Det så vi kanskje i hans siste kamp, mot Cardiff. Da så vi at ikke alt kommer til å være 100 % hver eneste gang. Så langt har han likevel vært fantastisk.

– David Moyes har sagt at laget hans mangler et par klassespillere på å nå helt til topps i Europa, men etter min mening har han en ekstra verdensklassespiller i emning. Når det gjelder temperament, tilstedeværelse og fotballforståelse minner Januzaj meg om Mezut Özil. Det sa jeg allerede første gang jeg så ham.

– Han trenger bare å bli tatt hånd om på riktig måte, og jeg er 100 prosent sikker på at manageren vet hvordan. Og hvis ikke? Da kan han bare spørre Sir Alex. Men ingen må ta noe for gitt. Det er ikke ofte man får se slike spillere komme opp gjennom rekkene, så derfor bør supporterne sette ekstra pris på å få se en som ham. Han er nemlig veldig spesiell, sier en åpenbart imponert Henning Berg.

Powered by Labrador CMS