Berg: – Nesten David mot Goliat

Henning Berg mener Manchester United knapt kunne vært mer uheldig med sin motstander i åttedelsfinalen i Champions League.

Publisert Sist oppdatert

– United er vel ikke akkurat favoritter til de to kampene, så det blir tøft. Både Bayern München og Real Madrid har problemer, så en av dem hadde vært bedre, sier Berg til united.no minutter etter mandagens trekning i Nyon.

– Det er nesten David mot Goliat. Sånn skal det ikke være, men ut i fra der lagene er nå er det kjempeforskjell. Alt er selvfølgelig mulig, United slo jo Juventus borte, men det er ingen som helst tvil om at United må opp mange hakk.

De to åttedelsfinalene i februar og mars blir det første møtet mellom Manchester United og Paris Saint-Germain i historien.

José Mourinho møtte imidlertid franskmennene som Chelsea-manager for tre år siden. Med Laurent Blanc som hovedtrener tok PSG seg videre til kvartfinalen etter et dramatisk oppgjør som ble avgjort av Thiago Silva i ekstraomgangene.

Ni måneder senere var Mourinho ferdig som Chelsea-manager.

LES OGSÅ: United mot PSG!

SLO LIVERPOOL: PSG slo Liverpool 2-1 i Paris og tapte 2-3 på Anfield i gruppespillet.

– Må smerte enhver supporter

Oppgjøret mot PSG kan bli avgjørende for en presset Mourinho på Old Trafford, skulle den negative trenden fortsette fram til februar.

Henning Berg ønsker ikke å spekulere om portugiserens fremtid, men opplever avstanden opp til Liverpool og Manchester City som skremmende stor.

– Jeg kjenner ikke til de interne prosessene, så det er veldig vanskelig å vurdere hva som kommer til å skje, sier den nåværende Stabæk-treneren som vant trippelen med Manchester United i 1999.

– Avstanden opp til Liverpool er skremmende stor. Det må smerte enhver United-supporter i ryggmargen å se den avstanden. Det skal ikke være mulig. 19 poeng bak etter 17 kamper – da er det noe som ikke er riktig.

VRAKET: Paul Pogba har ikke startet noen av de tre siste seriekampene. Det skjønner Henning Berg lite av.

– Fullstendig galt med Pogba på benken

Det største utropstegnet for Henning Berg er situasjonen til Paul Pogba.

Mot Liverpool ble franskmannen sittende på benken gjennom samtlige 90 minutter, mens lagkameratene strevde voldsomt mot erkerivalen.

– Det er urovekkende at du har en spiller som Pogba som sitter på benken og som man ikke har klart å få så god som han kan være. Når du ikke får brukt kvalitetene hans må du begynne å lure på hva som skjer, sier Berg.

– Han er en spiller med et kjempepotensial. Det er sikkert 100 grunner til at han ikke får det ut, men det sitter en toppspiller på benken i et lag som ikke fungerer. For meg er det den største greia. Ja, de har utfordringer både defensivt og offensivt og er et lag som ikke henger sammen, men at en av de beste midtbanespillerne i verden – en verdensmester – sitter på benken i et middelmådig United-lag er fullstendig galt for meg.

Med hele elleve poeng opp til topp fire uttalte Mourinho etter tapet for Liverpool at alt nå handler om å hente seg inn og jakte en Champions League-plass.

I verste fall kan den eneste veien til verdens gjeveste klubbturnering i 2019/20 være å vinne turneringen for portugiseren.

SE «GLORY, GLORY!» MED HENNING BERG:

Powered by Labrador CMS