Berg om Pogba-problemene: – Eksemplarisk håndtert av Ole Gunnar

Henning Berg tror Paul Pogba har fått en «reality check» og utelukker ikke at Ole Gunnar Solskjær beholder franskmannen neste sesong.

Publisert Sist oppdatert

Den franske midtbanestjernen var ikke involvert i målfesten mot Southampton, men startet samtlige ni kamper for Manchester United før det.

– Det er ganske mange kamper for en stor gutt. Stallen er sterk, så jeg følte at det var en sjanse til å gi ham hvile, sa Solskjær før avspark.

Dermed er det ingen overraskelse om Pogba er tilbake på laget mot Everton på lørdag.

27-åringens tilværelse på Old Trafford er snudd på hodet siden Mino Raiola i desember erklærte at klientens tid i Manchester United var over.

En overgang virket uunngåelig, men siden den tid har Pogba vist seg fram som en av Solskjærs viktigste brikker i en periode der laget har spilt seg inn i tittelracet.

Berg tror forvandlingen handler om at Pogba har tatt seg selv i nakken, ikke om hvilke taktiske justeringer Solskjær og teamet hans har gjort.

– Jeg tror Paul forstår og aksepterer hvem han er og hvilken rolle han skal spille på dette stadiet i karrieren. Da han kom til United skulle han løfte laget alene. Det har han skjønt nå at han ikke kan gjøre, sier Berg til united.no.

GAMLEGJENGEN: Henning Berg sammen med Mikaël Silvestre og Denis Irwin i forbindelse med en 99-reunion i 2019.

I stedet for å vrake Pogba, ga Solskjær franskmannen fornyet tillit etter vendepunktet mot West Ham. 27-åringen ble benket i den avgjørende Champions League-kampen mot RB Leipzig, men var tilbake på laget mot Manchester City i Premier League.

– Måten Ole Gunnar håndterte det på var helt eksemplarisk. I England er det gjerne en engelsk mentalitet som går på at du må være tøff og tuppe han ut av laget for å vise styrke, sier Berg.

– Hva gjorde Ole Gunnar? Han satt rolig i båten. Akkurat hva han sa til Paul vet vi ikke, men jeg antar at det handlet om å holde fokus resten av sesongen. Det er det beste Paul kan gjøre for seg selv og for laget. Med riktig fokus er han en av de beste i verden.

OPPTUR: Paul Pogba og Ole Gunnar Solskjær etter FA-cupkampen mot Jürgen Klopp og Liverpool på Old Trafford.

I januar ble Pogba matchvinner både mot Burnley (1-0) og Fulham (2-1). Han spilte begge kampene mot Liverpool i Premier League og FA-cupen, og var også på banen i samtlige minutter mot Arsenal.

– Alt dette har ført til at Paul er mer komfortabel. Han har ikke det samme presset på seg, og har tillit og trygghet fra treneren. Det handler ikke lenger om at han skal redde United. Han fokuserer på sitt spill, og det gir resultater.

Berg utelukker ikke at Pogba kan bli værende på Old Trafford, til tross fem turbulente år.

– Det vil tiden vise, men en Pogba som spiller som han gjør nå er bra for både Pogba og United.

Tidligere har Berg snakket med united.no om Uniteds forvandling under Solskjær og hva nordmannen bør gjøre med forsvaret sitt:

Powered by Labrador CMS