maaa

Ten Hag skifter kaptein: – Jeg er ekstremt skuffet

Publisert Sist oppdatert

Harry Maguire offentliggjorde søndag at han ikke er Uniteds kaptein kommende sesong.

Senere kom United også med en liten uttalelse.

Kapteinen spilte en stadig mindre rolle for førstelaget utover forrige sesong, og mange utenforstående har ytret ønske om en ny kaptein som spiller mer.

– Etter samtaler med manageren i dag så har har han informert meg om han skifter kaptein. Han ga meg grunnene sine for det, og selv om jeg er ekstremt skuffet så vil jeg fortsette med å gi alt for United hver gang jeg bærer drakta, skriver Maguire på sosiale medier.

– Så vil jeg sende en enorm takk til alle United-supportere og all deres briljante støtte mens jeg har vært kaptein.

– Siden jeg fikk rollen, for tre og et halvt år siden, så har det vært et stort privilegium å lede United. Det har vært et av de stolteste øyeblikkene i karrieren min.

– Jeg har gjort alt som mulig er for å skaffe suksess til United, på og utenfor banen. Jeg vil alltid være takknemlig overfor Ole Gunnar Solskjær som ga meg ansvaret, og jeg ønsker den som får det nå all mulig suksess. De vil også få min fulle støtte.

United sa senere søndag kveld følgende i en kommentar.

– Alle i United takker Harry for hans bidrag som kaptein de siste 3,5 årene, og manageren vil offentliggjøre den nye kapteinen på et passende tidspunkt, etter at han har informert spillerne.

Ten Hag har tidligere sagt at det er han som velger kaptein, og at det for eksempel ikke vil være noe spillergruppa stemmer over.

Hva nå?

Maguires posisjon i United må sies å være uavklart. Ifølge flere rapporter skal han være til salgs, men mange rapporter sier også at han skal være innstilt på å bli for å kjempe om plassen på laget. Samtidig er det fotball-EM om ett år, og han vil nok spille mest mulig inn mot det. David Moyes og West Ham har vært sterkt koblet til en overgang de siste dagene.

United har fortsatt ikke sagt noe om hvem som blir ny kaptein, men Bruno Fernandes er nok en naturlig favoritt blant mange. Ikke bare fordi han fremstår som en leder, som går foran som et godt eksempel, men også fordi han så godt som alltid er spilleklar.

Powered by Labrador CMS