– Southgate vil ta kontakt

Avgjørende dager i vente for Harry Maguire.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke bekreftet om United-kapteinen har forlatt Hellas etter ferien som utviklet seg til et mareritt, men ifølge Guardian skal Maguire ha fått tillatelse til å returnere til England på lørdag.

Tidligere har det blitt kjent at engelskmannen foreløpig er en fri mann, og ikke trenger å møte i rettssaken som finner sted tirsdag.

Samtidig er det knyttet spenning til hva Gareth Southgate gjør i forbindelse med landslagsuttaket som finner sted samme dag. Ifølge Daily Mail vil Southgate som normalt snakke med alle spillerne i forkant av uttaket. Uavhengig av hendelsen i Hellas skal imidlertid landslagssjefen ha hatt planer om å begrense Maguires rolle i kampene mot Island og Danmark ettersom United-spilleren deltok i sluttspillet i Europa League.

Rettshøring tirsdag

Jamie Jackson meldte fredag at rettshøringen skulle finne sted på lørdag, sannsynligvis på morgenen, og lørdag morgen twitret han at rettshøringen var ventet å starte klokka 9.00 (skandinavisk tid).

Maguire-advokat Konstantinos Darivas skal, ifølge samme Jackson, ha uttrykt at Maguire tror at han kommer til å bli frikjent.

Da Maguire og advokaten forlot rettsbygningen, prøvde Sky News å få noen ord med dem.

Maguire svarte ikke på spørsmål, men advokaten (vi går ut fra at det fortsatt er snakk om Darivas, men Sky News oppgir ikke noe navn) svarte følgende på spørsmålet om Maguire fortsatt er en fri mann:

– Akkurat nå er han det, ja.

Det skal også ha blitt bekreftet at Maguire får returnere til England, noe som også stemmer bra med det som meldes i greske medier. Protothema eksempelvis, skriver at rettssaken blir tirsdag 25. august, og at Maguire og de to andre er frie – og de kan også forlate Hellas hvis de har oppnevnt advokater som kan representere dem i tirsdagens rettssak.

Det ser i så fall ut som om Maguire ikke nødvendigvis må være til stede på tirsdag.

Det skal fortsatt ikke være kjent nøyaktig hva Maguire er siktet for, ifølge BBC.

Skal ha begynt med angrep på Maguires søster

Fredag meldte greske Protothema om at Maguire og noen kamerater hadde blitt arrestert i Mykonos etter et slagsmål med andre engelskmenn utenfor et utested i løpet av natten.

Midtstopperen og hans venner skal ha motsatt seg arrestasjonen, og det har blitt hevdet at de utviste voldelig oppførsel mot politiet.

United-kapteinen er i Hellas med sin kone og en vennegjeng, og kona skal torsdag kveld ha lagt ut et bilde på Instagram av seg selv og Maguire på Mykonos.

Marcus Rashford og Brandon Williams skal også ha tilbragt deler av torsdagen med Maguire.

Maguire skal cirka 00.30 fredag lokal tid sammen med kamerater (ikke Rashford eller Williams, som ikke skal ha vært sammen med Maguire på kvelden) ha vært involvert i et slagsmål eller håndgemeng med andre engelskmenn utenfor en bar.

Håndgemenget skal ha startet da en gruppe med andre engelskmenn skal ha plaget kvinnene som var sammen med Maguire og kameratene.

Ifølge Mykonos Voice skal søsteren til Maguire ha blitt stukket med skarp (uspesifisert) gjenstand, og dette skal ha vært den utløsende årsaken for basketaket.

Da politiet kom for å få kontroll over situasjonen skal Maguire, broren og en venn ha motsatt seg arrestasjon. Én av dem, visstnok ikke United-kapteinen, skal da ha slått en politimann.

Det er også blitt hevdet at da de tre først ble forsøkt arrestert så skal de ha blitt voldelige, og slått overende to av politifolkene, samtidig som de også sparket i sinne.

Alle tre ble til slutt likevel tatt av politiet.

Daily Telegraph, som er til stede i Hellas, skriver at politimennene som grep inn i krangelen skal ha vært sivilkledd, ifølge en kilde tett på etterforskningen, og at det er mulig at Maguire & co ikke visste at det var politimenn de angrep.

Ifølge den greske statskanalen ERT skal Maguire og de to andre ha fortsatt med å provosere og også angripe politiet selv etter at de ankom den lokale politistasjonen.

Derfor ble Maguire til slutt arrestert.

– Fotballspilleren forulempet politimannen verbalt før han slo ham, sier en politi-talsmann til greske ERT.

Avisa Protothema melder at United-spilleren benekter alle anklager, ifølge sine advokater.

Ved 13-tiden fredag norsk tid var han ifølge lokalavisa fortsatt anholdt av politiet. Han ble da fraktet fra Mykonos til øya Syros for å møte aktor i saken, altså påtålemyndighetenes mann.

Vold, ordrenekt… og bestikkelser?

Ifølge Daily Mirror er Maguire anklaget for grov vold. I tillegg til legemsbeskadigelse, skal også ulydighet, fornærmelser og forsøk på bestikkelse av en tjenestemann være en del av anklagen mot de tre arresterte.

De publiserte også et bilde av Maguire som ankom rettsbygningen i Syros.

Daily Telegraph skrev at Maguire ville tilbringe natt til lørdag i en politicelle, og politiet kom også med følgende uttalelse til avisa:

– Tre utlendinger – på 27, 28 og 29 år – ble arrestert i Mykonos av politikonstabler fra politiet i Mykonos, og en in flagranto-sak [et begrep som brukes når noen er tatt på fersk gjerning, red.anm.] har blitt reist mot dem for overfallsforsøk på politikonstabler, ordrenekt, legembeskadigelse, fornærmende språk og forsøk på bestikkelse.

– Spesifikt: i løpet av de tidlige morgentimene brøt patruljerende politimenn inn for å ordne opp i en konflikt mellom borgere, men tre utlendinger involvert i situasjonen vendte seg mot dem, bannet mot dem, og bokset en politimann. De tre utlendingene ble tatt med til politistasjonen på Mykonos, hvor de motarbeidet [/protesterte mot] arrestasjon, og dyttet og slo tre politimenn. Etterpå forsøkte en av de anholdte å tilby penger for at ikke prosessen mot dem skulle fullføres.

Når det gjelder bestikkelsesforsøket, så skriver Mykonos Voice at Maguire skal ha blitt overrasket av at det ble tolket som bestikkelser, etter det som påstås å ha vært et forsøk på å løse saken ved å finne ut hvor høy bot han måtte betale.

Mykonos Voice med flere har også publisert denne videoen fra det som skal være den opprinnelige slåsskampen:

Pressemeldinger fra United

Klubben kommenterte saken i en pressemelding lørdag.

Der registrerer klubben utsettelsen av rettssaken, sier at Maguire har erklært seg ikke skyldig, og ellers gjør United det klart at det vil være upassende for spiller eller klubb å kommentere ytterligere enn det.

United var også ute med en pressemelding fredag, da nyheten om arrestasjonen sprakk:

– Klubben er klar over en angivelig hendelse som involverte Maguire i Mykonos forrige natt. Det er opprettet kontakt med Harry, og han samarbeider fullt og helt med greske myndigheter. På nåværende tidspunkt vil vi ikke gi ytterligere kommentarer.

Etter en sesong hvor United leverte Premier Leagues beste sesongavslutning og hvor United har gjort så godt som alt rett også utenfor banen under coronapausen så er ikke dette hyggelig nytt.

Maguire selv har vært blant dem som har ledet an med flere strålende initiativ for ulike lokalsamfunn de siste månedene.

LES OGSÅ: En klubb som gjør oss stolte

Spørsmålet er om hendelsen kan få konsekvenser for ham også som United-kaptein.

To ukers ferie

Maguire og United-spillerne er nå inne i den første av to ferieuker etter sesongslutt, og de skal først returnere til trening igjen den første uka av september.

For Maguire og de fleste andre United-spillerne så går imidlertid turen da rett til landslagssamling før de får snaue to uker i United før ligastarten hjemme mot Crystal Palace helga 19. september.

LES OGSÅ: Dette må du vite om terminlista før neste sesong

Powered by Labrador CMS