Anken godkjent – Maguire igjen å anse som uskyldig

Maguire har ingen plan om å unnskylde seg til politimennene, ifølge broren. Her er flere detaljer om Maguires versjon, og bevisene som ikke ble brukt i tirsdagens rettssak.

Publisert Sist oppdatert

Rettssaken i Syros gikk ikke som Harry Maguire hadde håpet på, og han ble idømt en betinget fengselsdom på 21 måneder og 10 dager.

Det innebærer at han slipper fengselsstraff så lenge han ikke begår nye lovbrudd, men Maguire har likevel anket dommen siden han mener at han, broren Joe og kameraten Christopher Sharman er uskyldige.

Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst, skriver at United har kommet med en ny pressemelding om saken.

Klubben bekrefter at Maguire har levert en anke, og alt dette medfører.

– En anke mot gårsdagens (tirsdag) avgjørelse ble levert av Harrys advokater denne morgenen. Etter gresk lov, vil en levert anke annullere rettens opprinnelige avgjørelse, og fjerne dommen.

United bekrefter også at anken har blitt godkjent.

– Anken har blitt godkjent, og vil føre til full ankesak i en høyere rettsinnstans. Det betyr at Harry ikke har rulleblad, og igjen er uskyldig til det motsatte er bevist. Dermed er han ikke under noen internasjonale reiserestriksjoner.

MED TIL EUROPA: Harry Maguire er igjen å anse som uskyldig. Dermed slipper han reiserestriksjonene som medfølger den originale dommen.

– Politimennene venter på unnskyldning

Onsdag fortalte den greske advokaten Yoannis Paradissis til BBC at en unnskyldning fra Maguire vil hjelpe i ankesaken, skriver Evening Standard.

United-kapteinen har ikke unnskyldt seg, ifølge Paradissis.

– Politimennene har fortalt meg at de fortsatt venter på en unnskyldning og at de ikke har fått en ennå. Det synes jeg er sjokkerende og ganske usportslig.

Og skal vi tro Maguires bror, Laurence, kommer politimennene heller ikke til å få noen unnskyldning.

– Det er absolutt null sjanse for at Harry unnskylder seg.

– Trodde de ble kidnappet

Ifølge Adam Crafton i The Athletic fryktet Maguire at de ble kidnappet og ranet. Sivilkledde politimenn, en politistasjon de følte så uvanlig ut, volden og fornærmelser av typen «karrieren din er over!» skal ha bidratt til at de ikke skjønte at det virkelig var politifolk.

LES OGSÅ: Kommentar: «Det er ikke saken i seg selv, men hvordan han responderer på den, som avgjør Maguires fremtid»

Kilder tett på Maguire fortalte The Athletic tirsdag kveld at Maguires advokater mener videoklipp skal være tilgjengelig på politistasjonen som vil vise at det var politiet, og ikke Maguire og vennene hans, som var de som startet med volden.

I tillegg skal de tre engelskmennene ha noen mobilopptak som ikke ble tillatt brukt i retten på tirsdag. Det var dessuten ikke tid til å få en rettsmedisinsk undersøkelse av skadene Maguire & co påstår at de ble påført av politiet.

Kombinasjonen av disse tingene kan gi klart større sjanse når anken skal behandles.

FRYKTET KIDNAPPING OG RAN: Harry Maguire & co.

Støtte fra Old Trafford

Mark Ogden i ESPN skriver at Old Trafford-hierarkiet fullt støtter Maguires og hans versjon av hva som skjedde etter å fått en full gjennomgang av hva som skal ha skjedd, og også i The Athletic-saken kommer det frem at United støtter Maguires versjon, og angivelig skal være svært misfornøyd med måten Maguire har blitt behandlet på av greske myndigheter.

Solskjær skal ha snakket direkte med Maguire.

Hva som skjer med kapteinsrollen har også vært diskutert etter dommen, men i United er det ingen planer om å ta fra Maguire kapteinsbindet. Det skriver både ESPN, The Athletic og også flere United-journalister.

Samtidig presiserer også ESPN at det ikke vites om United vil endre mening om Maguire ikke når gjennom med anken heller, men både United og Maguire skal ha tro på at en etter hvert vil komme til en annen konklusjon i det greske rettssystemet når alle beviser har blitt gransket skikkelig i forbindelse med ankesaken.

STÅR VED MAGUIRES SIDE: Ole Gunnar Solskjær.
Powered by Labrador CMS